Το ξέρουμε ότι αυτό που δεν αντέχετε περισσότερο στην κουζίνα σας είναι τα παλιομοδίτικα πλακάκια της. Ολα τα άλλα είναι τόσο απλό να αλλάξουν: οι τοίχοι και τα ντουλάπια βάφονται. Με τα πλακάκια όμως τι γίνεται;

Η ανακουφιστική απάντηση είναι ότι μπορείτε να ανακαινίσετε την κουζίνα σας χωρίς να την κάνετε γιαπί, γιατί και τα πλακάκια βάφονται και μάλιστα σε ό,τι χρώμα θέλετε!

Η διαδικασία είναι τόσο απλή που θα σας εκπλήξει. Στην πραγματικότητα είναι τόσο εύκολη όσο το βάψιμο των ντουλαπιών και του τοίχου, αρκεί να χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο προϊόν.

 

Νέα πλακάκια μέσα σε μια μέρα!

1. Καταρχάς καθαρίστε πολύ καλά τα πλακάκια από τα λίπη, τα άλατα και κάθε λογής άλλους λεκέδες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καθαριστικό Desoxidante που είναι ειδικό για τέτοιες δουλειές, ώστε να ξεμπερδέψετε με το καθάρισμα γρήγορα και αποτελεσματικά. Ξεπλύνετε τις επιφάνειες και στεγνώστε τις καλά. Τρίψτε απαλά τα πλακάκια και καθαρίστε από τη σκόνη.

2. Στη συνέχεια καλύψτε με χαρτοταινία τα σημεία περιμετρικά από τα πλακάκια για να προστατεύσετε τις γύρω επιφάνειες από τις πινελιές που ίσως σας ξεφύγουν.

3. Τώρα τα πλακάκια είναι έτοιμα για μεταμόρφωση! Με το χρώμα νερού ΜULTI-COAT έχετε τη δυνατότητα να τα βάψετε σε όποια απόχρωση θέλετε. Οι επιφάνειες δεν χρειάζεται να περαστούν με αστάρι. 

4. Φορέστε τα γάντια σας. Ανοίξτε τη συσκευασία και ανακατέψτε καλά το χρώμα. Περάστε πρώτα γύρω γύρω τα πλακάκια με το πινέλο και στη συνέχεια βάψτε με το ρολό. Αφού στεγνώσει καλά το πρώτο χέρι περάστε την 2η στρώση και αφήστε τις επιφάνειες να στεγνώσουν καλά.

Για να καθαρίσουμε τα εργαλεία χρησιμοποιούμε νερό. 

  • Μετά την πάροδο πέντε ημερών μπορείτε να πλύνετε τις επιφάνειες με καθαριστικό.
  • Το χρώμα νερού MULTICOAT προορίζεται για χρήση σε πλακάκια τοίχου (όχι για πλακάκια δαπέδου)

 

Τα πλακάκια έγιναν καινούργια και τώρα η κουζίνα σας έχει νέα υπέροχη όψη.
Συνεχίστε την ανακαίνιση δίνοντας στα ντουλάπια σας το βελούδινο φινίρισμα του Chalk Paint ή τη λεία όψη της οικολογικής ριπολίνης TITANLUX ECOLOGICO. Για αλλαγή απόχρωσης στους τοίχους μπορείτε να επιλέξετε τα υπερανθεκτικά χρώματα της CROWN PAINTS.

Ιδέες διακόσμησης:

Μπορείτε να “παίξετε” με ό,τι χρώμα θέλετε παλ ή έντονο και να δημιουργήσετε όμορφους συνδυασμούς χρησιμοποιώντας ακόμη και παραπάνω από μια απόχρωση. 

Διαλέξτε αποχρώσεις από τη βεντάλια της RAL και τη βεντάλια της NCS.