Εάν κάποια στιγμή αγοράσατε το φθηνότερο πινέλο, πιστεύοντας ότι όλα κάνουν την ίδια δουλειά, τώρα ξέρετε τι έφταιξε για το κακό αποτέλεσμα που είδατε στο τέλος...

Μπορεί λοιπόν να εξοικονομήσατε κάποια χρήματα αγοράζοντας ένα οικονομικό πινέλο, όμως αυτό σας κόστησε σε χρόνο και κόπο καθώς το βάψιμο με ένα φτηνό πινέλο αφήνει ένα άσχημο φινίρισμα στην επιφάνεια, ακόμη και αν έχετε επιλέξει ένα ακριβό χρώμα.

Μάλιστα αρκετές φορές όταν βάφουμε με ένα φτηνό πινέλο, αναγκαζόμαστε αργά ή γρήγορα να ξαναβάψουμε την επιφάνεια, καταναλώνοντας ακόμη περισσότερη βαφή.

Αντίθετα οι εργασίες με τα ποιοτικά πινέλα γίνονται εύκολα και εξασφαλίζουν σωστό αποτέλεσμα καθώς αυτά τα πινέλα είναι σχεδιασμένα να κρατούν περισσότερο χρώμα και να το εφαρμόζουν πιο ομοιόμορφα. Είναι σημαντικό ότι δεν αφήνουν κολλημένες τρίχες στη βαμμένη επιφάνεια και στο τέλος καθαρίζονται ευκολότερα.

Το κατάλληλο πινέλο ανάλογα με τον τύπο του χρώματος

Τα πινέλα με συνθετικές τρίχες (nylon, ή nylon και πολυεστέρα) είναι ιδανικά για τα χρώματα νερού όπως π.χ το χρώμα κιμωλίας Chalk Paint COLORS ή για την ριπολίνη TITANLUX ECO. Αντίθετα τα πινέλα με φυσική τρίχα επειδή απορροφούν πολύ νερό, χαλαρώνουν και δεν δίνουν το βέλτιστο αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήστε πινέλα με φυσικές τρίχες ή ανάμεικτα (φυσικά και συνθετικά) για βαφές με βάση το λάδι.

Ιδανικό πινέλο για χρώματα νερού: EasyClean HARRIS

Τσεκάρετε την ποιότητα

  • Παρατηρήστε πόσο πυκνές είναι οι τρίχες του πινέλου στον δακτύλιο, δηλαδή στο μεταλλικό μέρος στη βάση της λαβής του πινέλου και δείτε αν όταν λυγίζετε τη βούρτσα του πινέλου, επανέρχονται οι τρίχες γρήγορα στη θέση τους.
  • Επίσης όπως επισημαίνουν οι ειδικοί στα ποιοτικά πινέλα, η άκρη της τρίχας είναι πλάγια κομμένη γιατί αυτό βοηθά στο να επιτυγχάνεται πολύ πιο λειο φινίρισμα. Οι τρίχες πρέπει να ποικίλλουν σε μήκος, επιτρέποντας στο πινέλο να φτάσει σε κάθε σημείο για πιο λεπτομερή εργασία.
  • Επίσης όταν αγοράζετε πινέλο, περάστε το χέρι σας πάνω από τη βούρτσα και τραβήξτε απαλά. Δεν πρέπει να βρείτε περισσότερες από μερικές χαλαρές τρίχες.

Κάντε κλικ ή tap στην παρακάτω εικόνα για να δείτε τα χαρακτηριστικά του Blade της Harris, το οποίο διαθέτει πατενταρισμένη τεχνολογία No Loss (μη απώλεια τριχών), υψηλής ποιότητας τρίχα για λείο φινίρισμα και πρωτοποριακό σχήμα λεπίδας για άψογο βάψιμο.

Επιλέξτε το σωστό μέγεθος

Για φαρδιές, επίπεδες επιφάνειες, χρησιμοποιήστε ένα flat πινέλο 3 έως 4 ιντσών. Τα πινέλα 2 ιντσών είναι ιδανικά για το βάψιμο γύρω από πόρτες και κουφώματα παραθύρων. Να ζητάτε πάντα και τη συμβουλή των πωλητών για την επιλογή του κατάλληλου μεγέθος.

Η εργονομία μετράει

Πριν αγοράσετε το πινέλο να το κρατήσετε με το χέρι σας, και να κάνετε τις κινήσεις του βαψίματος ώστε να τσεκάρετε τη λαβή του. Για τους ιδιώτες και πόσο μάλλον για τους επαγγελματίες ελαιχρωματιστές είναι πολύ σημαντικό το βάψιμο να είναι μια όσο το δυνατό άνετη διαδικασία, καθώς κάτι τέτοιο συμβάλλει στο βέλτιστο απότελεσμα.

Με μια ματιά!

Δείτε στον παρακάτω πίνακα τι χρειάζεται να έχει ένα ποιοτικό πινέλο:

Οι ειδικοί στο πινέλο!

Ολα τα πινέλα της HARRIS είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας συνθετική ή φυσική τρίχα, διαθέτουν εργονομική λαβή και εξασφαλίζουν εύκολο και γρήγορο βάψιμο με το βέλτιστο αποτέλεσμα.