Σας παρουσιάζουμε μια διαφορετική ιδέα διακόσμησης για τα παλιά σας έπιπλα: δοκιμάστε το  εφφέ "gold-dipped" ή σε απλά ελληνικά "βυθισμένο σε χρυσό". 

Με άλλα λόγια, δημιουργούμε στο έπιπλο ένα εφφέ που μοιάζει σαν να το έχουμε βυθίσει σε χρυσό χρώμα. Είναι εξαιρετικά εύκολο να το πετύχουμε όταν θέλουμε να ανανεώσουμε τα παλιά μας έπιπλα, όπως μια φθαρμένη συρταριέρα, ένα μουντό μπουφέ, το παλιό κομοδίνο, ή ακόμα και όταν θέλουμε να προσθέσουμε μια πινελιά πρωτοτυπίας σε ένα απλό έπιπλο που προμηθευτήκαμε από πολυκατάστημα. 

Η διαδικασία είναι πολύ απλή σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα και μπορεί να γίνει σε παλιό ή νέο έπιπλο.

Το μόνο που χρειάζεται είναι μια χαρτοταινία, πινέλο ή ρολό μίνι καλή ποιότητας, ένα αλφάδι, και Χρώμα Acualux Μεταλλικών αποχρώσεων

 

Σε ήδη βαμμένο έπιπλο:

Περιμετρικά του επίπλου μετράμε και σημαδεύουμε την ίδια απόσταση από το έδαφος, ενώνουμε τα σημεία με την χαρτοταινία οριοθετώντας την περιοχή που θα βάψουμε. Χρησιμοποιούμε το αλφάδι για να βεβαιωθούμε ότι η ταινία μας είναι ίσια παντού.

Τσεκάρουμε ότι η επιφάνεια δεν έχει τρύπες, γδαρσίματα και άλλες ατέλειες. Εάν έχει, πρέπει να την επιδιορθώσουμε με κατάλληλο προϊόν. 

Αραιώνουμε το Χρώμα με λίγο νερό και απλώνουμε δυο λεπτές στρώσεις.

Σε νέο, μη βαμμένο έπιπλο:

Πρέπει πρώτα να βάψουμε ολόκληρο το έπιπλο με το προϊόν της επιλογής μας και αφού στεγνώσει καλά, προχωράμε στην βαφή του χρυσού χρώματος όπως αναφέρεται παραπάνω. 

Acualux Titan Χρώμα Μεταλλικών Αποχρώσεων: To Acualux της Titan είναι ιδανικό προϊόν για τέτοιου είδους εργασίες, μικρο-διακόσμηση πάνω σε έπιπλα, χειροτεχνιές, κλπ γιατί μπορεί να εφαρμοσθεί πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια χωρίς να απαιτείται κάποιο αστάρι, απλώνεται πολύ εύκολα χωρίς να χρειάζεται δεξιοτεχνία, και, κυρίως, δημιουργεί ένα αποτέλεσμα πολύ όμορφο και ανθεκτικό. 

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ GOLD DIP