Μια στοίβα παλιές εφημερίδες, ένα αχρησιμοποίητο μπλέντερ και η καλλιτεχνική φύση (που πάντα σε βρίσκει) έσπρωξαν την Αναστασία να γίνει Papiera!

H Αναστασία Ασβεστά αποφάσισε μια μέρα να αξιοποιήσει τις εφημερίδες που θα πήγαιναν στην ανακύκλωση και με τη βοήθεια του μπλεντερ που ήταν ξεχασμένο στην αποθήκη άρχισε να φτιάχνει χαρτοπολτό.

Μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργο, όμως αυτό είναι το πρώτο πράγμα που κάνουν όσοι ασχολούνται με την τέχνη του papier mache.

Και η Papiera έχει φτιάξει πολλά κιλά εφημεριδοπολτού...

Τα υλικά της είναι λωρίδες από εφημερίδες μουλιασμένες σε νερό ώστε να πολτοποιούνται εύκολα στο μπλέντερ, σύρμα, μπόλικη χαρτοταινία, κόλλα και τα αγαπημένα μας Acualuxάκια με τα οποία δίνει... ζωή σε πολλούς όμορφους και αστείους χαρακτήρες.

Τον τρόπο που όλα τα παραπάνω υλικά συνθέτουν στο τέλος μια μοναδική φιγούρα, η Papiera τον μοιράζεται συχνά με όσους θέλουν να μάθουν τα μυστικά του papier mache.

Το επόμενο παπιεροσεμινάριο γίνεται στις 11 και 18 Μαρτίου στο Βateaulavoir στην Κηφισιά.

Για να είστε εκεί δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ.

Η Papiera σε εικόνες:

Δυό-δυό

Οι (αστείες) καθημερινές σκηνές από τη ζωή των ζευγαριών και φυσικά η αγάπη εμπνέουν την Papiera.

  

Με τα αγαπημένα μας Acualuxάκια

Η Papiera δίνει χρώμα στα έργα της χρησιμοποιώντας Acualuxάκια. Το λευκό, το μαύρο και το κόκκινο κυριαρχούν.

 

Οπου γάμος και χαρά η... Papiera πρώτη

Αν θέλετε να κάνετε ένα πρωτότυπο και πολύ προσωπικό δώρο σε μελλόνυμφους φίλους σας, τότε με μια φωτογραφία τους η Papiera δημιουργεί τις φιγούρες του ζευγαριού.

  

Παπιεροχρηστικά και παπιεροντεκόρ

Η Papiera εκτός από φιγούρες δημιουργεί και χρηστικά αντικείμενα όπως φωτιστικά, μολυβοθήκες και γυναικεία αξεσουάρ: σκουλαρίκια βραχιόλια, δαχτυλίδια και την απίστευτη τσάντα-τσαγιέρα με polka dots! Επιπλέον κατασκευάζει σε διάφορα μεγέθη διακοσμητικά για σπίτια και καταστήματα.

Δείτε περισσότερες παπιεροκατασκευές στο papiera.gr