Η διακόσμηση με stencils είναι ένας απίθανος, γρήγορος και οικονομικός τρόπος να ανανεώσουμε την όψη και την αίσθηση του χώρου μας.

Είναι μια τέλεια ιδέα για να βάλουμε την προσωπική μας πινελιά στην διακόσμηση των τοίχων και των επίπλων βάζοντας περισσότερο χρώμα στον χώρο μας και κυρίως – πανεύκολα!

Στην σειρά της Polyvine βρίσκουμε σχέδια για όλα τα γούστα και σε διάφορα μεγέθη, με τα οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε μια απρόσμενη διακόσμηση τοίχου ή ένα μοναδικό κομμάτι επίπλου σε απεριόριστους χρωματικούς συνδυασμούς και σχήματα.

Βρείτε περισσότερα σχέδια εδώ 

Επιφάνεια και σχέδιο:

  1. Διαλέγουμε την επιφάνεια που θέλουμε να διακοσμήσουμε, η οποία πρέπει να είναι ήδη βαμμένη και καθαρή. Αν η επιφάνεια είναι φρεσκοβαμμένη, τότε πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχει στεγνώσει πολύ καλά.
  2. Επιλέγουμε το σχέδιο του stencil.

Τι χρειαζόμαστε:

  • Χρώμα νερού στην απόχρωση που θα γίνει το stencil
  • Χαρτοταινία για να το στηρίξουμε κατά την βαφή-Πινέλο για το stencil ή μικρό ρολό
  • Σκαφάκι για το χρώμα
  • Νωπό πανί για να επιδιορθώνουμε μικρές αστοχίες 

Η διαδικασία:

Στερεώνουμε το stencil με χαρτοταινία

Ρίχνουμε το χρώμα στο σκαφάκι και χρωματίζουμε προσεκτικά το stencil ώστε να αποτυπωθεί το σχέδιο. Καλό είναι να μη βάλουμε πολύ χρώμα στο πινέλο ή το ρολό ώστε να ελέγχουμε την ποσότητα του χρώματος που εφαρμόζεται.

Μόλις τελειώσουμε, ξεκολλάμε προσεκτικά στο stencil και καθαρίζουμε την διαφάνεια με νερό. Στις παραπάνω φωτογραφίες βλέπουμε βήμα - βήμα πως γίνεται το επαναλαμβανόμενο σχέδιο, σε περίπτωση που θέλουμε να δημιουργήσουμε με τα stencil το εφέ της ταπετσαρίας στον τοίχο μας. Σε αυτήν την τεχνική καλό θα ήταν να προσέξουμε τις ίσες αποστάσεις των σχεδιών.

Η διαφάνεια του stencil μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά για να δημιουργήσουμε ένα μεγαλύτερο εφφέ ή σε μια εντελώς διαφορετική επιφάνεια.

Ιδέες διακόσμησης με stencils: