Η κουζίνα είναι ένα μέρος του σπιτιού που αφιερώνουμε πολύ χρόνο καθημερινά, γιατί σε αυτόν δεν μαγειρεύουμε μόνο: Σε αρκετά σπίτια στο ίδιο δωμάτιο βρίσκεται και η τραπεζαρία, ενώ σε άλλα η κουζίνα είναι ενιαία με το σαλόνι, οπότε μιλάμε για έναν χώρο ανοιχτό σε όλους.

Οι άνθρωποι που έχουν αφιερώσει χρόνο και φροντίδα για την διακόσμηση της κουζίνας τους, κινούνται σε ένα χώρο που αισθάνονται όμορφα και άνετα και μάλιστα κάποιοι μεταφέρουν ακόμη και το γραφείο τους σε αυτή.

Ετσι το ποιό χρώμα θα διαλέξουμε για την ανανέωση της κουζίνα μας είναι κάτι το οποίο θέλει πολλή σκέψη και ιδέες.

Γι αυτό και εμείς σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο trendy χρώματα κουζίνας που ανεβάζουν τη διάθεση και τη δημιουργικότητα! 

Summer chic- παλ τιρκουάζ τόνοι :

Η αποχρώσεις Revival, Soft Duck Egg και Stepping Stone της CROWN PAINTS, είτε στον τοίχο, είτε στα ντουλάπια, φέρνουν τη φρεσκάδα της άνοιξης και φωτίζουν το χώρο ιδιαίτερα αν συνδυαστουν με λευκό χρώμα. Επιπλέον ταιριάζουν με πολλές αποχρώσεις στα αξεσουάρ της κουζίνας, όπως με το κόκκινο και το πορτοκαλί.

Eclectic blue - έντονα μπλε:

Για τα ντουλάπια ή τους τοίχους μπορείτε να επιλέξετε μια από τις έντονες αποχρώσεις του μπλε, όπως το Into the Blue της CROWN, η οποία ταιριάζει μοναδικά με το λευκό.

Για να βάψουμε τα ντουλάπια και τις υπόλοιπες ξύλινες επιφάνειες της κουζίνας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την οικολογική ριπολίνη Ecologico Titan  η οποία είναι ανθεκτική στην καθημερινή χρήση και αφήνει υπέροχο φινίρισμα.

 

Η οικολογική ριπολίνη της TITAN

Sunshine, τα χρώματα της λιακάδας:

Οι φωτεινές αποχρώσεις του κίτρινου, συνιστώνται απο όλους του "ειδικούς" της διακόσμησης για την κουζίνα. Δοκιμάστε την απόχρωση Haoot Daze από το χρωματολόγιο της CROWN.

Urban chic:

Για μοντέρνους χώρους που αγαπούν το χρώμα και αναδεικνύουν την ομορφία του φυσικού ξύλου μπορούμε να επιλέξουμε και το σκούρο τιρκουάζ για να δώσουμε ένταση στο χρώμα και βάθος. Το Τeal της CROWN PAINTS είναι μια ιδανική επιλογή.

Country chic:

Country style με συνδυασμό λευκού και γαλάζιου στην πρώτη πρόταση και σκούρους τόνους γαλάζιου με παλαιωμένη όψη για τα ντουλάπια στη δεύτερη.

Colour mix:

Πάρτι με παιχνιδιάρικες αποχρώσεις στον τοίχο, στα ντουλάπια και στα αντικείμενα της κουζίνας. Αν έχετε λευκά ντουλάπια στην κουζίνα σας μπορείτε να βάψετε έναν μόνο τοίχο με κάποιο έντονο χρώμα: κόκκινο ή ανοιχτό πράσινο και να προσθέσετε στα υπόλοιπα έπιπλα εξίσου ζωντανές αποχρώσεις: μπλε, τιρκουάζ, κίτρινο.

 

 

Για το βάψιμο του τοίχου στην κουζίνα χρησιμοποιούμε πλαστικό χρώμα που είναι ειδικά σχεδιασμένο για το περιβάλλον της κουζίνας και του μπάνιου, καθώς σε αυτό το χώρο τείνουν να συγκεντρώνονται υδρατμοί και να λερώνονται συχνά, ιδιαίτερα με λιπαρούς λεκέδες.

Το χρώμα για κουζίνες Crown Easyclean Kitchen Matt είναι πλαστικό χρώμα ειδικό για τους χώρους αυτούς, καθώς αποτρέπει τα προβλήματα της υγρασίας που οφείλονται στους υγρατμούς και παράλληλα η extra ανθεκτική σύνθεσή του μας δίνει την δυνατότητα να το πλένουμε όσο συχνά θέλουμε.

Go green:

Τολμηρό, ζωηρό και χαρούμενο, το πράσινο χρώμα μπαίνει και στην κουζίνα για να πάρει την θέση του. Στην πρώτη πρόταση: πρωτότυπη πινελιά με το κοραλί χρώμα στο εσωτερικού των ραφιών που τονίζει τα αντικείμενα που τοποθετούμε στα εμφανή σημεία. Στη δεύτερη το φωτεινό πράσινο δένει υπέροχα με τα ρουστίκ λευκά ντουλάπια. Ακολουθούν μια "φορτωμένη" και μια πιο μίνιμαλ πρόταση διακόσμησης με πράσινα ντουλάπια.

Statement piece:

Το ψυγείο σε έντονο χρώμα διαμορφώνει την κουζίνα σε στυλ ρετρό και συνδυάζεται με πολλές αποχρώσεις. Αν δεν θέλετε να αλλάξετε ψυγείο μπορείτε να κάνετε το ίδιο με μια σειρά από τα ντουλάπια της κουζίνας με τον πάγκο ή με ένα εντυπωσιακό φωτιστικό.

Πατήστε και δείτε παρακάτω τις δημοφιλέστερες αποχρώσεις της CROWN PAINTS

 

Για το πιο εύκολο καθάρισμα στους τοίχους της κουζίνας επιλέξτε το πιστοποιημένα υπερανθεκτικο χρώμα CLEAN EXTREME της CROWN ή το ειδικό χρώμα για την κουζίνα CROWN EASYCLEAN KITCHEN