Φτιάξατε πεντανόμιστη σπιτική μαρμελάδα; Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε την οικογένεια και τους φίλους, παρουσιάστε τη στο πρωϊνό ή σε ένα απογευτινό κέρασμα με τον πιο vintage τρόπο: διακοσμώντας το συνηθισμένο βάζο της με french shabby chic τρόπο!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι ένα ή δύο βάζα μαρμελάδας, δύο αποχρώσεις Chalk Paint Titan, το βερνίκι ματ Acualux, το γαλάκτωμα μεταφοράς εικόνων Fototransfer και ένα ρετρό σχέδιο τυπωμένο σε Laser εκτυπωτή.

 

French Shabby Chic βήμα-βήμα

 

 

1. Ανακατεύουμε καλά το Chalk Paint. Οι αποχρώσεις που θα χρησιμοποιήσουμε για ένα όμορφο αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι η μια σκούρα και η άλλη ανοιχτόχρωμη. Ετσι για την πρώτη στρώση επιλέξαμε το καφέ-γκρι του Chalk Paint TITAN Rock n Roll 226 Grey.

2. Αφού στεγνώσει η πρώτη στρώση, χρειάζεται γύρω στα 60 λεπτά, περνάμε από πάνω τη γαλάζια απόχρωση του Chalk Paint TITAN, Vals 218 Blue.

3. Περιμένουμε να στεγνώσει καλά και η δεύτερη στρώση του χρώματος κιμωλίας και με ένα γυαλόχαρτο τρίβουμε την επιφάνεια σε ορισμένα σημεία μέχρι να φανεί το καφέ-γκρι χρώμα.

4. Για να προστατέψουμε την επιφάνεια και το χρώμα κιμωλίας, περνάμε μια στρώση βερνίκι ματ ACUALUX και το αφήνουμε να στεγνώσει.

5. Τυπώνουμε το σχέδιο που θέλουμε να μεταφέρουμε στην επιφάνεια του βάζου σε εκτυπωτή LASER.
Σημαντικό: Το σχέδιο πρέπει να τυπωθεί αντίστροφα!

6. Πάνω στο βάζο μαρκάρουμε με ένα μολύβι το σημείο όπου θα κολλήσουμε το σχέδιο.

7. Με ένα πινέλο απλώνουμε το γαλάκτωμα ACUALUX FOTOTRANSFER στο βάζο.

8. Κολλάμε το σχέδιο πάνω στην επιφάνεια του βάζου και προσέχουμε το χαρτί να μην έχει ζάρες και τσακίσματα. Απλώνουμε το γαλάκτωμα και στο χαρτί που είναι τυπωμένο το σχέδιο.

9. Για καλύτερο αποτέλεσμα πρέπει να αφήσουμε το γαλάκτωμα να στεγνώσει για 24 ώρες. Στη συνέχεια με ένα βρεγμένο σφουγγαράκι αφαιρούμε προσεκτικά το χαρτί.

10. Υστερα από λίγα λεπτά αρχίζει να φαίνεται το σχέδιό μας στην επιφάνεια του βάζου. Συνεχίζουμε να αφαιρούμε τα υπολείμματα του χαρτιού και όταν έχει καθαρίσει εντελώς η επιφάνεια την περνάμε με μια στρώση βερνίκι ACUALUX.

Το βάζο μας είναι έτοιμο!