Σας παρουσιάζουμε τα βασικότερα Tips για να κάνετε τη σωστή επιλογή χρώματος και να έχετε ένα άψογο αποτέλεσμα.

Σωστή προετοιμασία
Όλα ξεκινούν από την σωστή προετοιμασία της επιφανείας την οποία θέλουμε να βάψουμε. Η χρήση του κατάλληλου ασταριού-υποστρώματος είναι καθοριστική για την επίτευξη του σωστού αποτελέσματος. Μια λεία καικαλά ασταρωμένη επιφάνεια, δεν επιτρέπει να φανούν πιθανές ατέλειες, δείχνει τα χρώματα πιο ζωντανά και αντανακλά το φως που πέφτει στο χώρο.

Καλυπτικότητα
Οι περισσότερες αποχρώσεις καλύπτουν πλήρως την επιφάνεια με δύο στρώσεις. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως οι έντονες αποχρώσεις (π.χ. κίτρινο, κόκκινο, πορτοκαλί) δεν έχουν την ίδια καλυπτικότητα με τις ανοιχτές αποχρώσεις. Σε αυτή την περίπτωση, προτείνεται να περαστεί πρώτα μια στρώση σε γκρι απόχρωση και ύστερα δυο στρώσεις απ’ την απόχρωση της επιλογής σας.

 

 

Γυαλάδα και ζωντάνια
Είναι γεγονός ότι όσο πιο γυαλιστερό είναι ένα χρώμα, τόσο πιο ζωηρό δείχνει. Παράλληλα, χρώματα σε φινίρισμα σατινέ είναι πιο ανθεκτικά στην καθημερινή χρήση και το καθάρισμα, ενώ αν επιλέξουμε ματ φινίρισμα, η απόχρωση φαίνεται πιο πλούσια προσδίδοντας ένα κομψό αποτέλεσμα δαχτυλιές όμως και φθορά καθημερινής χρήσης γίνονται πιο εμφανείς.

Έτσι, σε χώρους συχνής κυκλοφορίας όπως το χωλ, την κουζίνα ή το παιδικό δωμάτιο, επιλέγουμε σατινέ φινίρισμα, ενώ στο σαλόνι ή την κρεβατοκάματα μπορούμε να απολαύσουμε τις αποχρώσεις σε ματ φινίρισμα.  

 

 

 

 

 

Γενικές πληροφορίες
Κάποιες φορές παρατηρείται μια μικρή απόκλιση μεταξύ της απόχρωσης που βρίσκεται εκτυπωμένη στο χρωματολόγιο και αυτής που έχει εφαρμοστεί στην βαφόμενη επιφάνεια. Αυτό είναι φυσιολογικό κυρίως λόγου του ότι οι τεχνικές εκτυπώσεις στο χαρτί, διαφέρουν απ’ αυτές που εφαρμόζονται σε έναν τοίχο. Επιπλέoν, μια απόχρωση μπορεί να διαφέρει από χώρο σε χώρο ανάλογα το φως στο οποίο εκτίθεται. Τέλος, ένα χρώμα φαίνεται πιο έντονο όταν βρίσκεται σε μεγάλη επιφάνεια.