Μία τάση που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στη διακόσμηση της κουζίνας είναι η τοποθέτηση πάγκου από ξύλο αντί από γρανίτη, μάρμαρο και άλλα υλικά. Είτε πρόκειται για καινούργια κουζίνα είτε για ανακαίνιση, ο ξύλινος πάγκος είναι μια επιλογή που παραπέμπει φυσικά στο σκανδιναβικό στυλ και για αυτό "δένει" τέλεια με τα λευκά ντουλάπια (και όχι μόνο).

Το σωστό βερνίκι για τους πάγκους κουζίνας:

Το ξύλο είναι ένα φυσικό υλικό το οποίο αν το φροντίσουμε κατάλληλα θα το χαρούμε στην κουζίνα μας για πάρα πολλά χρόνια.

Για να προστατεύσουμε τον ξύλινο πάγκο ο οποίος υπόκειται σε καθημερινή σκληρή χρήση (συχνό καθάρισμα κλπ), θα πρέπει απαραιτήτως να τον περάσουμε με ένα ποιοτικό βερνίκι.

Εμείς για αυτήν την εργασία προτείνουμε το Crystal Clear Lacquer. Είναι ένα έξτρα ανθεκτικό προϊόν, από την ειδική στα βερνίκια Polyvine, το οποίο είναι ιδανικό για χρήση σε πάγκους κουζίνας καθώς το σκληρό σαν κρύσταλλο και διαυγές φινίρισμά του αντέχει:

  • στο νερό,
  • στους λεκέδες,
  • στη θερμότητα (π.χ ζεστές κούπες)
  • και στην τριβή

Eπιπλέον προστατεύει την ποιότητα και την απόχρωση της εκάστοτε επιφάνειας χωρίς να δημιουργεί «νερά».

Εκτός από την έξτρα ανθεκτικότητα που χαρίζει το Crystal Clear Lacquer στις ξύλινες επιφάνειες, είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι προσφέρει και ασφάλεια στη χρήση καθώς είναι food safe + child safe δηλαδή μόλις στεγνώσει είναι ασφαλές για τα τρόφιμα, τα παιδιά και τα κατοικίδιά μας.

Θα το βρείτε σε ανθεκτικό γυαλιστερό και σατινέ φινίρισμα και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να προστατέψετε όχι μόνο ξύλο αλλά και μέταλλο, laminate, πλακάκια, κεραμικά, γυαλί και πλαστικό

 

 

Ιδέες διακόσμησης με ξύλινους πάγκους: