Αν η αγαπημένη σου απόχρωση δεν βρίσκεται σε κανένα χρωματολόγιο χρώματος κιμωλίας ή αν απλώς σου έχει περισσέψει ματ χρώμα από προηγούμενες εργασίες σου και θέλεις να το εκμεταλευτείς με τον καλύτερο τρόπο, τότε το Chalk Paint της Polyvine είναι το ιδανικό προϊόν για σένα.

Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι μετατρέπει οποιοδήποτε χρώμα σε chalk paint!

Και παράλληλα:

  •     Χαρίζει βελούδινα λείο φινίρισμα
  •     Εφαρμόζεται πάνω από οποιαδήποτε επιφάνεια: παλιά, βαμμένη ή βερνικωμένη
  •     Εχει αριστη καλυπτικότητα από το 1ο πέρασμα και
  •     δεν χρειάζεται να γίνει κάποια προεργασία στην επιφάνεια

 

Vintage mania με Chalk Paint:

Με τη βοήθεια του Chalk Paint μπορείς να αγαπήσεις ξανά το παλιό σου κομοδίνο, χαρίζοντάς του μια εκλεπτυσμένη vintage εμφάνιση:

  

1. Η επιφάνεια που θα βάψεις πρέπει να είναι στεγνή, καθαρή, χωρίς λιπαρές ουσίες, κεριά, κλπ. Σε περίπτωση γυμνού μετάλλου ή πλαστικού, αστάρωσε κατάλληλα. Επίσης πάντα να κάνεις μια δοκιμή προτού αρχίσεις τη βαφή.

2. Ανάμειξε 1 μέρος Chalk Paint Maker της Polyvine με 2 μέρη ματ χρώμα νερού και ανακάτεψε πολύ καλά.  

 

3. Πέρασε την επιφάνεια 1 ή 2 στρώσεις, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλεις. Για διχρωμία, μπορείς να χρησιμοποιήσεις 2 διαφορετικά χρώματα. Το ίδιο εφέ επιτυγχάνεται αν το έπιπλο είναι σκουρόχρωμο και το χρώμα σε ανοιχτή απόχρωση.  

4. Να θυμάσαι ότι ανάμεσα στις δύο στρώσεις, θα πρέπει να αφήνεις το χρώμα να στεγνώνει.

  

5. Με ένα γυαλόχαρτο τρίψε τοπικά το τελικό χρώμα στα σημεία που θέλεις, ώστε να αρχίσει να φαίνεται η προηγούμενη απόχρωση.  

6. Κατόπιν πέρασε ολόκληρο το επιπλο με το Chalk Paint Waxer, ώστε να αποκτήσει υπέροχο ματ ή σατινέ φινίρισμα. Εναλλακτικά μπορεις να χρησιμοποιήσεις το βερνίκι νερού Polyvine Wax Finish, ή το Polyvine Decorators’ Varnish.

  

To νέο σου κομοδίνο σε "distressed" στυλ είναι έτοιμο. Την ίδια τεχνική μπορείς να την εφαρμόσεις και σε μικρότερα αντικείμενα όπως κηροπήγια ή κάδρα. Και μη ξεχνάς ότι έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποίησεις οποιαδήποτε (πραγματικά οποιαδήποτε) απόχρωση θέλεις, καθώς το Chalk Paint της Polyvine αναμειγνύεται με όλα τα ματ χρώματα μετατρέποντάς τα σε χρώμα κιμωλίας!


Για εφφέ μαυροπίνακα:
Για να δημιουργήσεις επιφάνεια όπου μπορείς μετά να γράψεις με κιμωλία, ακολούθησε τις ίδιες οδηγίες αναμειγνύοντας: 3 μέρη χρώματος ματ με 1 μέρος Chalk Painter Maker της Polyvine.