Τα κοχύλια είναι το πιο όμορφο αναμνηστικό από τις καλοκαιρινές μας διακοπές και ένας τρόπος για να κουβαλάμε μαζί κάτι από τη θάλασσα και την αμμουδιά του νησιού είναι να τα φοράμε πάνω μας!

 

Μπορείς να μετατρέψεις το κοχύλι σε δαχτυλίδι, σε κολιέ ή και σε σκουλαρίκι! Προμηθεύσου το κατάλληλο εξάρτημα (κούμπωμα, αλυσιδίτσα για το λαιμό κλπ) και κόλλησε ή πέρασε σε αυτό το κοχύλι.

Αν όμως θέλεις να κάνεις το κοχύλι σου να μοιάζει ακόμα περισσότερο με κλασικό κόσμημα τότε μπορείς στο πι και φι να του δώσεις μεταλλική όψη βάφοντάς το με το αγαπημένο σου Acualux: χρυσό, ασημένιο, χάλκινο ή μπρούτζινο.

1. Εμείς πριν ξεκινήσουμε με το βάψιμο, κάναμε πρώτα τις τρύπες πάνω στα κοχύλια χρησιμοποιώντας ένα δραπανοκατσάβιδο.

2. Στη συνέχεια περάσαμε μια στρώση από το χρυσοκόκκινο Acualux 860 που δίνει μια πολύ έντονη χρυσή όψη στο κοχύλι. Για πιο κλασικό χρυσό χρησιμοποιήσαμε το Acualux 859. Για να δώσουμε λαμπερή ασημένια όψη στα κοχύλια τα βάψαμε με το Σπρέι Χρωμίου Εφέ Καθρέφτη της TITAN.

3. Αφού στέγνωσε το χρώμα περάσαμε τα κοχύλια σε κουμπώματα για σκουλαρίκια και σε σύρμα για κολιέ.

 

Οστρακα - μπιζού στο Marie Claire

Το γαλλικό Marie Claire ανακάλυψε μια DIYer που μεταφέρει τα όστρακα από το πιάτο στο... αυτί της! Η Bérengère δημιούργησε τη δική της φίρμα κοσμημάτων χρησιμοποιώντας τα όστρακα των θαλασσινών που απολαμβάνει στο εστιατόριο. Χτένια, μύδια, στρείδια καθαρίζονται, βάφονται και μετατρέπονται σε όμορφα κοσμήματα.

Δείτε τη δουλειά της στο instagram coquillesvides (=άδεια κέλυφη):

Και τα δικά μας κοσμήματα με Acualux και Σπρέι: