Πως μπορούμε να βάψουμε τα laminate πατώματα;

Εδώ και χρόνια τα laminate πατώματα αποτελούν μια δημοφιλή επιλογή για να καλυφθεί ένα δάπεδο που είτε ήταν αρκετά παλιό είτε δεν μας αρεσε. Ομως επειδή με τον καιρό το υλικό αυτό φθείρεται αρκετά, χάνει το αρχικό όμορφο φινίρισμα του. Σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι ανάγκη να το ξηλώσουμε.

Αν θέλουμε να αλλάξουμε την όψη και να ανακαινίσουμε γρήγορα και εύκολα το laminate πάτωμα, τότε επιλέγουμε να το βάψουμε με ένα ανθεκτικό χρώμα που να αντέχει την καθημερινή χρήση και το συχνό καθάρισμα.

Εμείς προτείνουμε το Epoxi Agua Suelos Εποξειδικό Χρώμα Δαπέδων της Monto καθώς συνδυάζει δύο απαραίτητα χαρακτηριστικά: εφαρμόζεται εύκολα καθώς είναι προϊόν νερού ενώ παράλληλα διαθέτει την αξεπέραστη αντοχή των χρωμάτων δύο συστατικών.

  • Το Epoxi Agua της MONTO δεν χρειάζεται διαλύτες – απλά το αραιώνουμε με λίγο νερό.
  • Είναι σχεδόν άοσμο – σε αντίθεση με τα χρώματα διαλύτου που έχουν εξαιρετικά έντονη μυρωδιά.
  • Είναι χρώμα και αστάρι μαζί: Δύο στρώσεις αρκούν!
  • Εφαρμόζεται απευθείας στις περισσότερες επιφάνειες
  • Εχει υψηλή πρόσφυση σε δάπεδα από: ξύλο, laminate, τσιμέντο, μωσαϊκό, πλακάκι και σε παλιά εποξικά δάπεδα.
  • Μπορεί να χρωματιστεί με universal χρωστικές
  • Διαθέτει την ελαστικότητα για να βάφει ξύλινα πατώματα και την απαραίτητη σκλήροτητα για αντέχει στην καθημερινή χρήση και στο συχνό καθάρισμα.
  • Επειδή είναι χρώμα νερού στεγνώνει γρήγορα!


Η διαδικασία για το βάψιμο είναι η εξής: Αρχικά μεταφέρετε τα έπιπλα σε διπλανό χώρο. Στη συνέχεια προετοιμάζετε την επιφάνεια, καθαρίζετε πολύ καλά το πάτωμα – να μην έχει σκόνες, υπολείμματα από λεκέδες κλπ. Ανακατεύετε καλά τα δύο συστατικά του χρώματος μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνετε το μείγμα να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Εφαρμόζετε σε στεγνή επιφάνεια το πρώτο χέρι αραιωμένο με έως 20% νερό. Αφού στεγνώσει καλά (ύστερα από 12- 24 ώρες) εφαρμόζετε και τη δεύτερη στρώση.

Το laminate πατώμα σας είναι έτοιμο με μόνο δύο χέρια χρώματος και έχει άλλαξει όψη!

Δείτε παρακάτω ιδέες διακόσμησης με βαμμένα δάπεδα από laminate και ξύλο: