Τώρα πια το βάψιμο στα παλιά κάγκελα του μπαλκονιού ή του κήπου είναι μια απλή διαδικασία, καθώς μπορούμε να  βάψουμε με χρώμα κατευθείαν πάνω στη σκουριά χωρίς να περάσουμε μίνιο ή αστάρι

Αντισκωριακή προστασία στα κάγκελα σε 4 βήματα (μόνο).  

1. Αν τα κάγκελα έχουν σημεία με έντονη σκουριά τότε θα πρέπει να τα καθαρίσουμε με συρματόβουρτσα. Αν είναι σκουριασμένα αλλά σε καλύτερη κατάσταση προχωράμε κατευθείαν στο δεύτερο βήμα.

2. Tρίβουμε ελαφρά την επιφάνεια με ένα γυαλόχαρτο (ή γυαλόχαρτο σε σφουγγαράκι). 

3. Πλένουμε τα κάγκελα με νερό και σαπούνι καθώς πριν το βάψιμο θέλουμε η επιφάνεια να είναι τελείως καθαρή. Περιμένουμε να στεγνώσει τελείως.

4. Ανακατεύουμε το αντισκωριακό χρώμα πολύ καλά, βάζουμε μια ποσότητα στο σκαφάκι και με ένα πινέλο ή ένα ρόλό ανάλογα με το πως είναι η επιφάνεια, περνάμε το πρώτο χέρι. Υστερα από 2-3 ώρες (σε συνθήκες θερμοκρασίας 23ο C και φυσιολογικής υγρασίας) περνάμε το δεύτερο χέρι και... τέλος! 

Την τόσο απλή διαδικασία τη χρωστάμε στο OXIRON AGUA το οποίο είναι το πρώτο οικολογικό αντισκωριακό χρώμα που εφαρμόζεται πραγματικά πολύ εύκολα καθώς είναι προϊόν νερού, είναι ταχυστέγνωτο, έχει εξαιρετικό άπλωμα και προπαντώς προστατεύει τα μέταλλα από τη σκουριά έως και 15 χρόνια