Το βάψιμο της μπανιέρας γίνεται εύκολη υπόθεση με την βοήθεια του "Σμάλτο Μπανιέρας - Κεραμικών Titan"!

Δείτε πως θα ανακαινίσετε ή θα αλλάξετε χρώμα στην μπανιέρα σας βήμα βήμα ώστε να αποκτήσετε το μπάνιο των ονείρων σας γρήγορα, εύκολα και οικονομικά.

  • Προτού ξεκινήσουμε, είναι σημαντικό η επιφάνεια να κατάλληλα προετοιμασμένη, δηλαδή να είναι εντελώς καθαρή, χωρίς υπολείμματα από σαπούνια, σαμπουάν ή άλατα.
     
  • Ακόμα, εξασφαλίζουμε πολύ καλό εξαερισμό στον χώρο κατά την διάρκεια βαφής και στεγνώματος με ανοιχτά παράθυρα, εξαεριστήρα ή ανεμιστήρα. 

Βήμα: 1

Φορώντας τα προστατευτικά γάντια βρέχουμε ένα πανί με Καθαριστικό Desoxidante και καθαρίζουμε την επιφάνεια. Έτσι αφαιρούμε πλήρως επίμονα υπολείμματα σαπουνιών και σκόνη. Αφού στεγνώσουμε την μπανιέρα περνάμε την επιφάνεια ελαφρά με το σφουγγαράκι-γυαλόχαρτο.

Bήμα: 2

Με την χαρτοταινία προστατεύουμε μεταλλικά εξαρτήματα και εφαπτόμενες επιφάνειες που δεν πρέπει να λερωθούν. Φοράμε προστατευτικά μέσα (γάντια και μάσκα).

Βήμα: 3

Ετοιμάζουμε το Ειδικό Αστάρι Imprimacion Epoxi Υate αναμειγνύοντας την βάση με τον καταλύτη σε αναλογία 4 προς 1 κατ’ όγκο. Προσθέτουμε 5% διαλυτικό Diluyente Yate, ανακατεύουμε καλά κι το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά. Φοράμε τα προστατευτικά μέσα (μάσκα, γάντια) και εφαρμόζουμε το αστάρι με το ρολό. Χρησιμοποιούμε το πινέλο για γωνίες και κοψίματα. Αφήνουμε την προετοιμασμένη επιφάνεια να στεγνώσει καλά για 6-8 ώρες.

Βήμα: 4

Φοράμε προστατευτικά μέσα (γάντια και μάσκα). Ετοιμάζουμε το χρώμα σμάλτου Σμάλτο Μπανιέρας- Κεραμικών Titan προσθέτοντας τον καταλύτη στην βάση σε αναλογία 4 προς 1 κατ’ όγκο, αραιώνουμε 5% με διαλυτικό και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» και βάφουμε την 1η στρώση χρώματος με ρολό ή πινέλο. Μετά από 8-14 ώρες εφαρμόζουμε την 2η στρώση χρησιμοποιώντας πάλι την ίδια δοσολογία και αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Χρησιμοποιούμε το διαλυτικό για να καθαρίσουμε τα εργαλεία μας.

Το μπάνιο μας έγινε σαν καινούριο! 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Το μείγμα βάσης-καταλύτη που έχει αναμειχθεί, πήζει μετά από 4 – 8 ώρες κι είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθεί. Γι’ αυτό σε κάθε στάδιο ανάμειξης ετοιμάζουμε μόνο την απαιτούμενη ποσότητα για μια στρώση. Αφήνουμε να περάσουν 72 ώρες πριν χρησιμοποιήσουμε την μπανιέρα μας. Ο χρόνος στεγνώματος διαφοροποιείται ανάλογα με τις συνθήκες (υγρασία, θερμοκρασία). 

Παρακολουθείστε το video που θα σας καθοδηγήσει στο βάψιμο της μπανιέρας και των κεραμικών       

 

Για να βάψετε την μπανιέρα μπορείτε να προμηθευτείτε το ΚΙΤ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ το οποίο περιέχει όλα τα προϊόντα για το βάψιμο ειδών υγιεινής ή το ΣΜΑΛΤΟ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ