Το βάψιμο της μπανιέρας γίνεται εύκολη υπόθεση με την βοήθεια του "Σμάλτο Μπανιέρας - Κεραμικών Titan" !

Δείτε πως θα ανακαινίσετε ή θα αλλάξετε χρώμα στην μπανιέρα σας βήμα βήμα ώστε να αποκτήσετε το μπάνιο των ονείρων σας γρήγορα, εύκολα και οικονομικά.

Προτού ξεκινήσουμε, είναι σημαντικό η επιφάνεια να κατάλληλα προετοιμασμένη, δηλαδή εντελώς καθαρή, χωρίς υπολείμματα από σαπούνια, σαμπουάν ή άλατα.

Ακόμα, εξασφαλίζουμε πολύ καλό εξαερισμό στον χώρο κατά την διάρκεια βαφής και στεγνώματος με ανοιχτά παράθυρα, εξαεριστήρα ή ανεμιστήρα. 

Βήμα: 1

Καθαρίζουμε με το γυαλόχαρτο. Φορώντας τα προστατευτικά γάντια βρέχουμε ένα πανί με Καθαριστικό Desoxidante και καθαρίζουμε την επιφάνεια. Έτσι αφαιρούμε πλήρως επίμονα υπολείμματα σαπουνιών και σκόνη. 

Bήμα: 2

Με την χαρτοταινία προστατεύουμε μεταλλικά εξαρτήματα και εφαπτόμενες επιφάνειες που δεν πρέπει να λερωθούν. 

Βήμα: 3

Ετοιμάζουμε το Ειδικό Αστάρι Imprimacion Epoxi Υate αναμειγνύοντας την βάση με τον καταλύτη σε αναλογία 4 προς 1 κατ’ όγκο. Προσθέτουμε 5% διαλυτικό Diluyente Yate, ανακατεύουμε καλά κι το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά. Φοράμε τα προστατευτικά μέσα (μάσκα, γάντια) και εφαρμόζουμε το αστάρι με το ρολό. Χρησιμοποιούμε το πινέλο για γωνίες και κοψίματα. Αφήνουμε την προετοιμασμένη επιφάνεια να στεγνώσει καλά για 6-8 ώρες.

Βήμα: 4

Ετοιμάζουμε το χρώμα σμάλτου Σμάλτο Μπανιέρας- Κεραμικών Titan προσθέτοντας τον καταλύτη στην βάση σε αναλογία 4 προς 1 κατ’ όγκο, αραιώνουμε 5% με διαλυτικό και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να «ξεκουραστεί», φοράμε προστατευτικά μέσα και βάφουμε την 1η στρώση χρώματος με ρολό ή πινέλο. Μετά από 8-14 ώρες εφαρμόζουμε την 2η στρώση χρησιμοποιώντας πάλι την ίδια δοσολογία  και αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Χρησιμοποιούμε το διαλυτικό για να καθαρίσουμε τα εργαλεία μας.

Το μπάνιο μας έγινε σαν καινούριο! 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Το μείγμα βάσης-καταλύτη που έχει αναμειχθεί, πήζει μετά από 4 – 8 ώρες κι είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθεί. Γι’ αυτό σε κάθε στάδιο ανάμειξης ετοιμάζουμε μόνο την απαιτούμενη ποσότητα για μια στρώση. Αφήνουμε να περάσουν 72 ώρες πριν χρησιμοποιήσουμε την μπανιέρα μας. Ο χρόνος στεγνώματος διαφοροποιείται ανάλογα με τις συνθήκες (υγρασία, θερμοκρασία). 

Παρακολουθείστε το video που θα σας καθοδηγήσει στο βάψιμο της μπανιέρας και των κεραμικών