Παίξτε με δύο, τρία ή και παραπάνω χρώματα στον τοίχο εύκολα και γρήγορα, κάνοντας Color Blocking. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσετε όμορφους συνδυασμούς αποχρώσεων αλλά και τη σωστή χαρτοταίνια.

Το Color Blocking μπορεί να γίνει μια καταστροφή αν το ένα χρώμα έχει "περάσει" πάνω στο άλλο.

Εμείς εμπιστευόμαστε την αμερικανική πατέντα του PaintBlock® που διαθέτουν η πράσινη και η κίτρινη Frogtape, η οποία σφραγίζει τις άκρες της ταινίας και όταν αφαιρεθεί δεν υπάρχει σημάδι από χρώμα!

Αφού λοιπόν έχουμε εξασφαλίσει πως διαθέτουμε ό,τι χρειάζεται για ένα επιτυχημένο Color Blocking, ξεκινάμε:

Color Blocking βήμα - βήμα

1. Χρησιμοποιούμε έναν τοίχο που είναι ήδη βαμμένος λευκός ή μπεζ ή βάφουμε με ανοιχτόχρωμο χρώμα την επιφάνεια στην οποία θα γίνει το colorblocking.

2. Με την Frogtape Multi-Surface ενώνουμε διαγώνια τις δύο γωνίες του τοίχου. Αν η επιφάνεια είναι φρεσκοβαμμένη τότε χρησιμοποιούμε την ΚΙΤΡΙΝΗ FrogTape®. Διαφορετικά αν ο τοίχος είναι ήδη βαμμένος καιρό ή έχει στεγνώσει εδώ και μέρες τότε χρησιμοποιούμε την ΠΡΑΣΙΝΗ FrogTape®.

3. Πιέζουμε καλά την χαρτοταινία πάνω στην επιφάνεια χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή τα δάχτυλά μας. Στη συνέχεια επιλέγουμε την απόχρωση με την οποία θα βάψουμε το πάνω μέρος του τοίχου.

4. Μόλις εφαρμόσουμε το χρώμα αφαιρούμε αμέσως την χαρτοταινία και αφήνουμε τη μπογιά να στεγνώσει για τουλάχιστον 24 ώρες.

5. Για να γίνει πιο παιχνιδιάρικο το colorblocking προσθέτουμε ένα μικρό τριγωνάκι πάνω αριστερά. Εδώ χρησιμοποιούμε την ΚΙΤΡΙΝΗ FrogTape® που είναι ιδανική για εφαρμογή σε φρεσκοβαμμένες επιφάνειες, αφού το κομμάτι που έχουμε βάψει με μαύρο χρώμα είναι μόνο στεγνό στην αφή.

6. Βάφουμε το μικρό τρίγωνο με πορτοκαλί - κοραλί χρώμα και μόλις τελειώσουμε (1 ή 2 χέρια) αφαιρούμε αμέσως την ταινία.
 

Το colorblocking με τις δύο έντονες αποχρώσεις είναι έτοιμο!

Σημείωση: Μην ξεχνάτε να προστατεύετε τα σημεία τα οποία δεν θέλετε να βαφτούν (σοβατεπί κλπ) χρησιμοποιώντας την FrogTape®.

Δείτε παρακάτω ακόμη ένα project γεωμετρικού Color blocking με τρεις αποχρώσεις:

Πάρτε και άλλες ιδέες για Color Blocking: