Ολοι έχουμε στο σπίτι παλιά μπρούτζινα αντικείμενα: ενθύμια από τον παππού και τη γιαγιά ή αντίκες που έχουμε αγοράσει από κάποιο παλαιοπωλείο.

Δυστυχώς όλα αυτά γρήγορα μαυρίζουν και έτσι συνήθως τα βάζουμε στην άκρη. Και όμως κάτι τέτοια παλιά χρηστικά αντικείμενα μπορούν να γίνουν υπέροχα διακοσμητικά και να στολίσουν με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο διάφορες γωνιές του σπιτιού μας.

Για να τα ξαναχρησιμοποιήσουμε όμως, όπως ας πούμε αυτήν την λάμπα πετρελαίου του παππού που βλέπετε στην διπλανή εικόνα, πρέπει πρώτα να τα κάνουμε καινούργια:

 

Κάνουμε καινούργια τη λάμπα του παππού!

Για να καθαρίσουμε και να γυαλίσουμε ένα μπρούτζινο αντικείμενο γρήγορα και αποτελεσματικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το καθαριστικό σκουριάς Desoxidante. Αυτό το πανίσχυρο υγρό αφαιρεί τη βρωμιά και ανανεώνει με ένα πέρασμα μπρούτζινες, χάλκινες και ανοξείδωτες επιφάνειες!

 

Η εφαρμογή βήμα-βήμα

 

1. Καταρχάς θα χρειαστούμε ένα ζευγάρι γάντια, ένα πινέλο, ένα σφουγγάρι, ένα πλαστικό δοχείο, λίγο νερό, υγρό πιάτων και το καθαριστικό Desoxidante της ΤΙΤΑΝ

2. Αφού φορέσουμε τα γάντια μας, βάζουμε λίγη ποσότητα Desoxidante στο πλαστικό δοχείο και την αραιώνουμε με νερό (αναλογία ένα προς τρία). Βουτάμε το πινέλο μας στο υγρό και περνάμε όλη την επιφάνεια της λάμπας.

3. Τρίβουμε μαλακά το πινέλο πάνω στην επιφάνεια και αφαιρούμε όλη τη μαύρη στρώση. Υστερα από λίγα λεπτά η λάμπα έχει καθαρίσει

4. Με ένα καθαρό πινέλο περνάμε όλη την επιφάνεια με λίγο νερό.

5-6. Στη συνέχεια τρίβουμε απαλά την επιφάνεια με ένα σφουγγάρι για να γυαλίσει.

7-8. Ξεπλένουμε με νερό την λάμπα και τη σαπουνίζουμε με υγρό πιάτων. Αφού τη σκουπίσουμε είναι πια έτοιμη για να τη χρησιμοποιήσουμε ξανά.

SOS ΣΥΜΒΟΥΛΗ 1:
Για να σταματήσετε την οξείδωση μπορείτε στην τελευταία φάση να ξεπλύνετε το αντικείμενο με ξίδι!

SOS ΣΥΜΒΟΥΛΗ 2:
Για να προστατεύσετε τα μεταλλικά σας αντικείμενα από το μαύρισμα και για να συντηρήσετε τη γυαλάδα τους για χρόνια χρησιμοποιήστε το βερνίκι μετάλλων.

Το πριν και το μετά: Το Desoxidante έκανε καινούργια τη λάμπα πετρελαίου μέσα σε λίγα λεπτά!

Δείτε την αποτελεσματικότητα του DESOXIDANTE σε αυτόν τον παλιό αραβικό δίσκο.

Είναι ιδανικό για μεταλλικά αντικείμενα με σκαλίσματα