Δεν υπάρχει πιο σικ διακόσμηση σε ένα δωμάτιο από τις ρίγες στον τοίχο! Δείτε πως το κάνουμε βήμα - βήμα με τη βοήθεια της χαρτοταινίας Frogtape


1. Βάψτε τον τοίχο με το βασικό χρώμα, χρησιμοποιώντας ως βάση την πιο ανοιχτή απόχρωση από τις 2 που έχετε επιλέξει. Αφήστε το χρώμα να στεγνώσει για τουλάχιστον 24 ώρες.


Συμβουλή: Θυμηθείτε ότι για να έχετε ίσιες γραμμές μην εμπιστευτείτε τη μεζούρα και τα σημάδια με το μολύβι. Μπορεί να μπερδευτείτε και να κάνετε αρκετά λάθη. Επιπλέον όλοι οι τοίχοι δεν είναι ίσιοι. Ο καλύτερος τρόπος για να έχετε ευθείες γραμμές είναι το αλφάδι-λέιζερ.


2. Υπολογίστε τα διαστήματα ανάμεσα στις ρίγες, καθώς είναι σημαντικό να έχετε ένα αρμονικό μοτίβο για όλο τον τοίχο σας. 

Πως θα υπολογίσετε το μήκος της ρίγας: Επιλέξτε το μήκος το οποίο χωρίζει σε ίσα μέρη το μήκος ή το ύψος του τοίχου σας. Γενικά 10 έως 30 εκατοστά είναι ένα καλό πάχος. Για τις κάθετες ρίγες μετρήστε το μήκος του τοίχου. Για τις οριζόντιες ρίγες μετρήστε το ύψος του τοίχου.

Να ένα καλό κόλπο: Δημιουργήστε τις ρίγες σας σε μονό αριθμό. Έτσι θα επιτύχετε ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Σημαδέψτε τις επιφάνειες που θα βάψετε. Ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να φτιάξετε έναν οδηγό από χαρτόνι με το ακριβές μήκος της ρίγας και να τον χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τα σημάδια. Και μην ανησυχείτε αν υπάρχει απόκλιση στις διαστάσεις. Αποκλίσεις του ενός εκατοστού δεν είναι ορατές στο μάτι.

 

3. Τώρα είστε έτοιμοι να φτιάξετε το περίγραμμα. Αν χρησιμοποιείτε τη μεζούρα και το μολύβι μαρκάρετε το περίγραμμα από τη μια στην άλλη άκρη του τοίχου. Χρησιμοποιήστε το μέτρο για να φτιάξετε μια λεπτή συνεχόμενη γραμμή και σιγουρευτείτε ότι είναι ίσια.

Αν χρησιμοποιείτε το αλφάδι λέιζερ δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, οι γραμμές είναι έτοιμες. Βάλτε ένα μικρό Χ στις ρίγες που θα βάψετε. Αυτό θα σας βοηθήσει ώστε να έχετε ένα οργανωμένο μοτίβο.

 

4. Τώρα είναι ώρα να εφαρμόσετε την Frogtape. Επιλέξτε τον σωστό τύπο ταινίας για την επιφάνεια. Εδώ χρησιμοποιούμε την κίτρινη Frogtape γιατί ο τοίχος είναι φρεσκοβαμμένος .

Να ένα κόλπο: Όταν εφαρμόσετε την ταινία τοποθετήστε την λίγο πιο έξω από τη γραμμή του μολυβιού. Με αυτόν τον τρόπο το χρώμα θα καλύψει τα σημάδια που φτιάξατε στον τοίχο.

 

5. Πάντα να θυμάστε να “σφραγίζετε” τις άκρες της ταινίας ή να πιέζετε την ταινία με μια σπάτουλα ή με μια κάρτα. Έτσι δεν θα περάσει το χρώμα κάτω από την ταινία.

 

6. Όταν είναι να αφαιρέσετε την Frogtape MHN περιμένετε μέχρι το χρώμα να έχει στεγνώσει! Αν την αφαιρέσετε αμέσως τότε θα έχετε γραμμές χωρίς ψεγάδια. Πάντα να τραβάτε την ταινία αργά με 45 μοίρες κλίση.

 

7. Μη ξεχνάτε να μαζεύετε την ταινία όσο την ξεκολλάτε καθώς δεν θέλετε να λερωθεί ο τοίχος από το χρώμα που έχει πάνω η ταινία.