Το κρακελέ είναι από τα πιο εντυπωσιακά διακοσμητικά εφέ που γίνεται σχεδόν μαγικά! Μπορεί να το κάνει το καθένας αφού δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια εφαρμογή ενός ειδικού προϊόντος πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια. 

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το κατάλληλο γαλάκτωμα για κρακελέ και δύο λεπτάκια για να δεις το βίντεο της εφαρμογής. Κατόπιν μπορείς να χαρίσεις την όψη της ραγισμένης επιφάνειας σε όποιο αντικείμενο θέλεις: σε βάζα, λάμπες, φωτιστικά, κορνίζες, έπιπλα μέχρι και στον τοίχο!   

 

Τα χρήσιμα tips


To καλό με το ειδικό γαλάκτωμα Crackle Glaze της Polyvine είναι ότι εφαρμόζεται πανεύκολα και παράλληλα μας δίνει διάφορα αποτελέσματα του εφέ ανάλογα με το πως θέλουμε τα ραγίσματα. 

1. Στην ήδη βαμμένη και στεγνή επιφάνεια εφαρμόζουμε μια στρώση Crackle Glaze. Οσο πιο λεπτή είναι η στρώση τόσο πιο διακριτικό θα είναι το αποτέλεσμα, όσο πιο παχιά η στρώση τόσο πιο έντονα ραγίσματα θα έχουμε πάνω στην επιφάνεια

2. Για να ελεγξουμε την πόσοτητα του γαλακτώματος που θα εφαρμόσουμε πάνω στην επιφάνεια είναι καλό να χρησιμοποιήσουμε ένα ποιοτικό πινέλο όπως το Artisan Flat που είναι ιδανικό για βερνίκια και γαλακτώματα. 

3. Για όμορφο αποτέλεσμα (τυχαία ραγίσματα πάνω στην επιφάνεια), αφού στεγνώσει το βερνίκι περνάμε την επιφάνεια με τελικό χρώμα* το οποίο θα πρέπει να είναι είτε πλαστικό είτε Chalk Paint. Ο τρόπος που βάφουμε είναι σταυρωτά: Δηλαδή αν έχουμε εφαρμόσει το Crackle Glaze με οριζόντιες πινελιές τότε βάφουμε την επιφάνεια με το τελικό χρώμα με κατακόρυφες πινελιές. 
*Το πάχος του τελικού χρώματος επηρεαζεί και αυτό τα ραγίσματα. 

 

Ιδέες για κρακελέ διακόσμηση