Οταν θέλουμε να δούμε συγκεντρωμένες τις πιο φρέσκιες ιδέες για να διακοσμήσουμε το χώρο μας, τότε πρώτα απ' όλα κάνουμε μια βόλτα στο... Pinterest!

Αυτό έκανε και η ομάδα της Harris (δείτε ΕΔΩ τα πινέλα της) για να μας παρουσιάσει τα διακοσμητικά trends του 2018, όπως αυτά αναδεικνύονται από τους εκατομμύρια χρήστες του Pinterest. 

 

Δείτε παρακάτω τέσσερις κορυφαίες και αγαπημένες τάσεις στο ντεκόρ που θα κυριαρχήσουν και τη φετινή χρονιά:

 

Wall Art

To σίγουρο είναι πως ο άδειος τοίχος δεν είναι πια trend στη διακόσμηση. Και μπορεί ορισμένοι να στράφηκαν προς τις ταπετσαρίες, όμως η τάση δείχνει ότι ο κόσμος προτιμά πιο “ψαγμένες” προτάσεις.

Pins που περιείχαν τη φράση wall art το προηγούμενο διάστημα είχαν μια εντυπωσιακή αύξηση του 637%! Και όταν λέμε wall art, εννοούμε το οτιδήποτε μπορεί να κάνει έναν τοίχο να φαίνεται ξεχωριστός: color blocking, εφέ μαυροπίνακα, DIY κατασκευές και άλλες τεχνοτροπίες με χρώματα.

Mixed Metallics

Μπορεί ο χαλκός να κυριάρχησε πέρυσι στη διακόσμηση, όμως για φέτος φαίνεται πως το κοινό του Pinterest επιλέγει να τα μπλέξει κάπως τα πράγματα. Η συγκεκριμένη τάση έχει μια αύξηση γύρω στο 420%, και όλο και περισσότεροι ενδιαφέρονται για το συνδυασμό διαφορετικών μεταλλικών στοιχείων: χρυσό με ασημί, ή ασημί με χάλκινο κλπ.

Τολμήστε π.χ να βάλετε στον ίδιο χώρο χρυσά κάδρα με ένα φωτιστικό σε ασημί χρώμα. Εαν θέλετε να δημιουργήσετε μόνοι σας αντικείμενα με μεταλλική όψη επιλέξτε τις αποχρώσεις των Acualux Metalizado ή το σπρέι Cromado που χαρίζει στις επιφάνειες εξαιρετικά γυαλιστερή όψη (σαν καθρέφτη).

Statement Ceiling

H παραπάνω φράση στο Pinterest σημειώνει μια αύξηση του 300% και αυτό δείχνει πως αρκετός κόσμος δείχνει ενδιαφέρον για την διακόσμηση των ταβανιών. Είναι πραγματικά μια από τις πιο εντυπωσιακές προτάσεις για το ντεκόρ ενός δωματίου και μπορείτε να το δοκιμάσετε όχι μόνο με ματ χρώματα αλλά και με σατινέ ή γυαλιστερά. Επιπλέον μπορείτε να διακοσμήσετε το ταβάνι με χρώματα περλέ ή γκλίτερ.

Color of the Year

Οπως είναι φυσικό οι χρήστες του Pinterest ενδιαφέρθηκαν αρκετά για το χρώμα της χρονιάς που φέτος είναι το μωβ. Παρουσίασαν πολλές όμορφες ιδέες διακόσμησης με το φετινό Color of the Year και αρκετές από αυτές θα τις βρείτε εδώ.