DIYers που τώρα κάνουν τα πρώτα βήματά τους στις δημιουργίες με chalk paint, αλλά και πιο έμπειροι μας ρωτούν πολύ συχνά:

“Μετά το βάψιμο με χρώμα κιμωλίας, ποιο προϊόν να επιλέξω για να ομορφύνει και να προστατευτεί η κατασκευή μου;”

Πρώτα απ΄όλα θα πρέπει να πούμε ότι κυρίως στις μικρότερες δημιουργίες σας δεν είναι ανάγκη να καλύψετε με κάτι το chalk paint.

Όμως αν ανακαινίζετε κάποιο έπιπλο σας ή έναν ολόκληρο χώρο όπως η κουζίνα, τότε είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε πάνω από το chalk το ειδικό κερί ή το βερνίκι.

 

Βερνίκι ή κερί; Τι αγαπάς καλύτερα chalkpaint;

Οι περισσότεροι bloggers DIYers έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν το κερί για τις κατασκευές τους, όμως για τους όχι και τόσο επιμελείς υπάρχει η λύση του βερνικιού. Αυτό το λέμε γιατί ενώ το κερί προσδίδει ένα εξαιρετικά όμορφο ματ φινίρισμα, η εφαρμογή του χρειάζεται πείρα και υπομονή.

 

Παρόλα αυτά αν θέλετε να χαρίσετε στα έπιπλά σας αυτό το κλασικό ματ τελείωμα υπάρχει ένα κερί-βερνίκι που δεν θα σας δυσκολέψει. Έμπειροι DIYers και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό χρησιμοποιούν το το Chalk Paint Waxer της Polyvine καθώς έχουν παρατηρήσει ότι είναι ένα από τα πιο ευκολόχρηστα προϊόντα που κυκλοφορούν. Και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα – κλειδί για το συγκεκριμένο προϊόν.

Για original μεταξένια εμφάνιση και αίσθηση - Chalk Paint Waxer = η καταλληλότερη λύση για να ολοκληρώσουμε το εφφέ chalk paint – ιδιαίτερα πάνω σε έπιπλα -είναι το ειδικό κερί-βερνίκι της σειράς chalk paint, καθώς σφραγίζει το φινίρισμα, και αναδεικνύει την ομορφιά του, το κάνει πιο απαλό στην αφή, χαρίζοντας μια βελούδινη αίσθηση κεριού.

Παράλληλα, γίνεται πιο ανθεκτικό στην χρήση. Αναλόγως με την εμφάνιση που θέλουμε να πετύχουμε, επιλέγουμε το dead flat ή σατιν . Το waxer της Polyvine είναι ειδικά σχεδιασμένο για να εφαρμόζεται εύκολα, απλώνεται πολύ καλά χωρίς κόπο…

Το προστατευτικό βερνίκι που είναι σαν κερί!

Για όσους λατρεύουν την υφή του κεριού πάνω στο chalk paint ήταν πολύ δύσκολο να επιλέξουν κάτι άλλο, μέχρι τη στιγμή που κυκλοφόρησε στην αγορά ένα βερνίκι που το αγάπησαν μέχρι και οι πιο φανατικοί του κεριού.

Όπως ας πούμε οι ειδικοί του Chalk από το chicmouldings.com που έχουν βρει στο βερνίκι WAX FINISH VARNISH τον καλύτερο αντικαταστάτη του κεριού:

“Το ομολογώ ότι χρησιμοποιώ το Polyvine Wax Finish Varnish σε πάρα πολλά project μου και λατρεύω τη διαδικασία. Απλώνεται πάνω στο chalk τόσο βελούδινα και προσφέρει ένα ομοιόμορφο φινίρισμα. Μπορεί ακόμα και να απλωθεί με ρολό σε μεγαλύτερες επιφάνειες!”

Άλλη μια γνωστή διακοσμήτρια, η KAREN (ABER) PLORANSKY, που αγαπούσε πολύ το ματ τελείωμα του κεριού, κάποια στιγμή βρέθηκε μπροστά στο κλασικό πρόβλημα: Πόσο θα αντέξει η επιφάνεια του ενός τραπεζιού που έβαψε με Chalkpaint στην... κακομεταχείριση από τον άντρα της: σημάδια από ποτήρια, κατά λάθος χτυπήματα και γδαρσίματα κλπ;

Αποφάσισε λοιπόν να μην περάσει το τραπέζι με κερί, αλλά με ένα βερνίκι, που θα έδινε τέτοια προστασία στην επιφάνεια ώστε να βγάζει το τραπέζι ακόμα και στον κήπο της. Επέλεξε το POLYVINE Wax Finish Varnish και να τι είπε για την πρώτη φορά που το δοκίμασε:

“Ημουν πολύ χαρούμενη με την όψη και την αίσθηση της επιφάνειας. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Φαίνεται ακριβώς σαν το κερί και παράλληλα είναι σούπερ ανθεκτικό.”

Κανείς δεν καταλαβαίνει τη διαφορά.

Η Karen συνέχισε να χρησιμοποιεί το βερνίκι και σε άλλα project ακόμα πιο απαιτητικά. Όταν μια πελάτισσά της της ζήτησε να αναπαλαιώσει δύο έπιπλα με Chalk Paint, εκείνη χρησιμοποίησε για το τελείωμα ξανά το POLYVINE Wax Finish Varnish. Το αποτέλεσμα ήταν τόσο άψογο που η πελάτισσα της είπε ότι αν δεν της είχε αποκαλύψει ότι τα έπιπλα ήταν περασμένα με βερνίκι, ούτε που θα το καταλάβαινε!

Tip: Η μόνη συμβουλή που έχει να δώσει η Karen για το βερνίκι Wax Finish Varnish το οποίο χρησιμοποιεί μονίμως στις κατασκευές είναι απλώς να το απλώνετε σε λεπτές στρώσεις.

Για εύκολη εφαρμογή & αίσθηση κεριού - Wax finish varnish = προϊόν που βρίσκεται μεταξύ κεριού και βερνικιού, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα και των 2!

Περνιέται εξαιρετικά εύκολα, απλώνεται ομοιόμορφα, αφήνει βελούδινη αίσθηση κεριού, αναδεικνύει την ομορφιά του εφφέ και το προστατεύει από την καθημερινή χρήση, λεκέδες και στίγματα του νερού, χωρίς να αλλοιώνει την αρχική εμφάνιση του χειροποίητου δημιουργήματος.

 

 

Τρία βερνίκια για τα δύσκολα

Αν θέλετε να περάσετε με chalk paint επιφάνειες που ταλαιπωρούνται από τη συχνή χρήση, όπως π.χ τα ντουλάπια της κουζίνας ή αντίκειμενα που βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο όπως τα έπιπλα κήπου τότε είναι απαραίτητο να προστατεύσετε την κατασκευή σας με το κατάλληλο βερνίκι.

Μια λύση που κάνει για όλα - Decorators’ Varnish: Αυτό το γενικής χρήσης βερνίκι νερού, έχει δεκάδες εφαρμογές, καθώς χρησιμοποιείται κατά κόρον για την προστασία όλων των διακοσμητικών εφφέ, τεχνοτροπιών.

Κατάλληλο για όλες τις επιφάνειες, βολικό και διαθέσιμο σε 3 φινιρίσματα, γυαλιστερό – σατιν – ματ (dead flat). Καλύτερη προστασία σε επιφάνειες καθημερινή χρήσης, κουπαστές, συρτάρια, επιφάνειες που υπάρχουν πολλές δακτυλιές, ακουμπάμε βρεγμένα αντικείμενα, καθαρίζουμε συχνά, κλπ.

 

 

 

Υψηλή αντοχή σε έντονη καθημερινή χρήση – Floor Varnish: Σε εξαιρετικά απαιτητικές επιφάνειες, όπως ντουλάπια κουζίνας, πόρτες, παράθυρα, πάγκους, επιλέγουμε ένα πιο σκληρό προϊόν, κατάλληλο να αντέχει καθημερινό καθαρισμό, λεκέδες νερού, γδαρσίματα, θερμότητα κλπ.

Εξασφαλίζει maximum επίπεδο προστασίας για εσωτερικές επιφάνειες.

 

 

 

Chalk paint και σε εξωτερικές επιφάνειες

Για να προστατεύσετε τα έπιπλα κήπου και βεράντας που έχετε βάψει με chalk paint μπορείτε να επιλέξετε ένα εξαιρετικά ανθεκτικό βερνίκι.

Βερνίκι νερού εξωτερικής χρήσης Titan: για να απολαύσουμε το αγαπημένο μας χρώμα κιμωλίας και στις επιφάνειες που εκτίθενται στις εξωτερικές συνθήκες, βερνίκι νερού ειδικά σχεδιασμένο με φίλτρα UV να αντέχει στις μεσογειακές καιρικές συνθήκες ….για τα έπιπλα κήπου, τα παραθυρόφυλλα, κλπ.