Ενα πράγμα που απασχολεί όλους τους έμπειρους DIYers είναι ότι το αποτέλεσμα της κατασκευής τους θα πρέπει να έχει ΔΙΑΡΚΕΙΑ στο χρόνο. Γιατί όσο όμορφη και αν είναι μια δημιουργία, αν φθαρεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, τότε όλος ο κόπος και η φροντίδα για την κατασκευή της έχουν πάει χαμένα.

Π.χ σε προηγούμενο άρθρο έχουμε γράψει πόσο σημαντικό είναι να εφαρμόζουμε προστατευτικό βερνίκι ή κερί όταν αναπαλαιώνουμε έπιπλα (1, 2).

Επειδή όμως υπάρχουν DIYers που ασχολούνται με διάφορες κατασκευές και όχι μόνο με αναπαλαιώσεις επίπλων, η Polyvine έχει δημιουργήσει κάτι ειδικά για αυτούς:

ΕΝΑ βερνίκι για ΠΟΛΛΕΣ χρήσεις: το Decorators Varnish ή αλλιώς το βερνίκι των διακοσμητών.

  • Για τη συντήρηση επίπλων ΜΕΣΑ & ΕΞΩ

Ενα από τα κύρια πλεονεκτήματα του Decorators είναι ότι εφαρμόζεται και σε ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ επιφάνειες. Είναι ιδανικό π.χ αν συντηρείτε τα έπιπλα βεράντας αφού λόγω της μεγάλης του ανθεκτικότητας προφυλάσσει τις επιφάνειες των αντικειμένων που βρίσκονται εκτεθειμένα σε εξωτερικές συνθήκες, προσφέροντας αδιαβροχοποίηση και προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.

Επιπλέον είναι η ιδανική λύση για να προστατέψετε επιφάνειες σε έπιπλα ή άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε συχνά, από λεκέδες, στίγματα, αποτυπώματα και γδαρσίματα.

  • Για το Chalk Paint

Δεν είναι τυχαίο ότι DIYers που ανακαινίζουν την κουζίνα τους βάφοντας τα ντουλάπια με Chalk Paint επιλέγουν το Decorators Varnish για να προστατέψουν το χρώμα.

Το Decorators Varnish προσφέρει στις επιφάνειες της κουζίνας όχι μόνο την έξτρα προστασία που έχουν ανάγκη αλλά παράλληλα αναδεικνύει την αναπαλαίωση με το shabby chic στυλ χωρίς να αλλοιώνει το χρώμα. Μπορείτε επίσης να το εφαρμόσετε σε coffee table σαλονιού, σε τραπεζαρία ή σε κομοδίνα βαμμένα με chalk paint.

 

  • Για ζωγραφική & στένσιλ σε πλακάκια

Το Decorators είναι το κατάλληλο βερνίκι για να προστατέψετε την τεχνική στένσιλ ή τη ζωγραφική πάνω σε πλακάκια. Βάψτε με οποιοδήποτε ακρυλικό χρώμα τα πλακάκια και στη συνέχεια περάστε δύο στρώσεις με το βερνίκι ώστε να μπορείτε να τα καθαρίζετε συχνά χωρίς να φθείρεται το σχέδιο.

  • Για την ανακαίνιση μπάνιου

Αν σκέφτεστε να αλλάξετε το μπάνιο σας τώρα μπορείτε να επιλέξετε να διακοσμήσετε τους τοίχους του με ταπετσαρία! Μπορεί σαν επιλογή να μην είναι συνηθισμένη όμως το αποτέλεσμα είναι τόσο εντυπωσιακό που αξίζει να το δοκιμάσετε. 

Μάλιστα δεν έχει σημασία τι είδους ταπετσαρία θα διαλέξετε αφού το Decorators Varnish είναι τόσο ανθεκτικό που μπορεί να προστατέψει οποιαδήποτε ταπετσαρία από τους υδρατμούς και την υγρασία. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την κουζίνα. Οπότε μπορείτε άφοβα να τοποθετήσετε μια όμορφη ταπετσαρία και σε αυτόν το χώρο.

  • Για τεχνοτροπίες στον τοίχο

Οι τεχνοτροπίες στον τοίχο έχουν την εξής ιδιαιτερότητα: καθώς δημιουργούνται από διάφορες στρώσεις χρώματος χρειάζονται μεγαλύτερη προστασία σε σχέση με έναν τοίχο που βάφεται με πλαστικό ματ χρώμα. Αν επιλέξετε λοιπόν να διακοσμήσετε έναν χώρο με οποιαδήποτε τεχνοτροπία (στούκο, μεταλλικά χρώματα κλπ) ή ακόμα αν θέλετε να ζωγραφίσετε πάνω στον τοίχο, τότε για να έχει μεγάλη διάρκεια η δημιουργία σας είναι απαραίτητο να την προστατέψετε. Eπιλέξτε ένα από τα τρια φινιρίσματα του Decorators Varnish: ματ, σατινέ ή γυαλιστερό και περάστε δύο στρώσεις για αποτελεσματική προστασία.


Tip: Αν θέλετε ματ τελικό αποτέλεσμα αλλά και βελτιωμένη προστασία της επιφάνειας, τότε εφαρμόστε δύο στρώσεις σατινέ Decorators Varnish και κατόπιν μια στρώση Dead Flat.