Η MONTÓ ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στις αρχές της δεκαετίας του '60 ως μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση. Μέσα σε λίγα χρόνια η ισπανική εταιρεία αναπτύχθηκε ραγδαία καταφέρνοντας να να αναδείχθεί σε μια από τις πιο δυνατές επιχειρήσεις στο χώρο των χρωμάτων.

Σήμερα εκτός από την υπερσύγχρονη βιομηχανική της μονάδα διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο από 120 καταστήματα MONTÓ και πάνω από 1.000 σημεία πώλησης στην Ισπανία.

Η MONTÓ παράγοντας 200.000 λίτρα/ημέρα, προσαρμόζει την παραγωγή της στις ανάγκες των πελατών της, εξασφαλίζοντας συνεχή και σταθερή προσφορά προϊόντων.

Η μεγάλη γκάμα των προϊόντων της εκτείνεται από οικοδομικά χρώματα για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους μέχρι εξειδικευμένα χρώματα για δάπεδα και απατητικές επιφάνειες.

Η MONTÓ διαθέτει διάφορες σειρές οι οποίες απευθύνονται σε ιδιώτες και επαγγελματίες: όπως τα χρώματα MONTÓ Bricolovers και τα χρώματα Crea MONTÓ.  

Στα εργαστήρια της MONTÓ οι ειδικοί του χρώματος εργάζονται ώστε να αναπτύσσονται νέες λύσεις και να βελτιώνονται συνεχώς τα υπάρχοντα προϊόντα.

Αυτή η επιμονή στη συνεχή βελτίωση έδωσε τη δυνατότητα στην MONTÓ να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά, προβλέποντας τις νέες απαιτήσεις και τις ανάγκες των πελατών της και εφαρμόζοντας νέες τεχνικές και μεθοδολογίες που της επιτρέπουν να προσφέρει περισσότερη ποιότητα και καλύτερη εξυπηρέτηση.