Οταν θέλουμε να δώσουμε ιδιαίτερο χαρακτήρα σε ένα δωμάτιο το πρώτο που κάνουμε είναι να αναζητήσουμε το χρώμα...

"Πότε μην υποτιμάτε τη σημασία του χρώματος στο σπίτι σας. Η επιλογή του θα προκύψει από το προσωπικό σας γούστο, τα έπιπλά σας, τα έργα τέχνης, τα διακοσμητικά ακόμα και από τα βιβλία ή τα λουλούδια που που έχετε στο δωμάτιο.

Πάντα να σκέφτεστε τι μπορεί να ταιριάξει με τι όταν προσθέτετε ένα στοιχείο στο χώρο σας. Και επειδή η ζωή μας είναι σημαντικό πράγμα, φτιάξτε έναν προσωπικό χώρο που να αποπνέει θετική ενέργεια και επιλέξτε χρώματα που σας κάνουν να αισθάνεστε χαρούμενοι. 

Roisin Lafferty

Η Roisin Lafferty, πολυβραβευμένη interior designer, brand ambassador της Fleetwood και δημιουργός των χρωμάτων Vogue έχει αποδείξει με τη δουλειά της ότι δεν φοβάται το χρώμα. Οποιος λοιπόν νιώθει έτοιμος ή έτοιμη μπορεί να ακολουθήσει τις συμβουλές της ώστε να δημιουργήσει έναν μοναδικό χώρο, γεμάτο χρώμα και ιδιαίτερο χαρακτήρα! 

1. Κάντε την αντίθεση:

Στη βιβλιοθήκη που βλέπετε παρακάτω η έκπληξη είναι το κόκκινο τζάκι. Ουσιαστικά έγινε statement αντικείμενο επειδή βάφτηκε με ένα χρώμα που κάνει έντονη αντίθεση με το μπλε του τοίχου. Γενικά οι έντονες αντιθέσεις δημιουργούνται όταν συνδυάζουμε χρώματα που βρίσκονται απέναντι το ένα από το άλλο στον τροχό των χρωμάτων π.χ.:

  • Μωβ με κίτρινο,
  • πράσινο με ροζ,
  • κόκκινο με μπλε. 

2. Συνδυάστε αρμονικά δύο χρώματα

Η Roisin επέλεξε να χρησιμοποιήσει δύο απόχρωσεις για το χωλ και το σαλόνι. Ενα ιδιαίτερο μωβ για το χωλ και ένα δυναμικό μπλε για το σαλόνι. Παρατηρήστε όμως ότι σε κάθε χώρο έχει προσθέσει ένα αντικείμενο της άλλης απόχρωσης ώστε να δημιουργήσει το εφέ της συνέχειας.

Δηλαδή το χαλί που διακοσμεί τον τοίχο στο χωλ έχει και την ίδια μπλε απόχρωση με τον τοίχο του σαλονιού. Αντίστοιχα στο σαλόνι οι κουρτίνες έχουν την ίδια απόχρωση με τον τοίχο του χωλ. 

 

 

Άκόμα δύο παραδείγματα για αρμονικούς συνδυασμούς δύο αποχρώσεων. Αριστερά το έντονο μπλε στο τζάκι συνδυασμένο με το πιο ανοιχτό μπλε του τοίχου και δεξιά ένας όμορφος συνδυασμός τυρκουάζ και γαλάζιου για το μπάνιο. 

3. Παίξτε με τους τόνους των χρωμάτων. 

Για τις κρεβατοκάμαρες η Roisin επέλεξε να μην της διακοσμήσει με έντονα χρώματα αλλά να παίξει με τους τόνους πιο γήινων αποχρώσεων. Γκρι για τους τοίχους - γκρι ανοιχτό για το ταβάνι και στο τζάκι τρεις συγγενικές αποχρώσεις: πράσινο γκρι σε λαδί τόνο, γκρι και γκρι ανοιχτο. 

Αυτή την μέθοδο μπορείτε να την ακολουθήσετε και εσείς καθώς αν ανοίξετε τη βεντάλια ενός χρωματολόγιου π.χ της Fleetwood θα δείτε ότι από την λαδί απόχρωση Jungle Camouflage (CP 0737) μέχρι το γκρίζο Flint Rock (CP 0865) μπορείτε να επιλέξετε τρεις ή και τέσσερις αποχρώσεις που να δημιουργήσουν ένα αρμονικό αποτέλεσμα. 

 

Γνωρίστε περισσότερα για τα χρώματα Vogue, την νέα δημιουργία της Roisin Lafferty σε συνεργασία με την Fleetwood Paints