Η κορυφαία εταιρεία χρωμάτων, με σήμα-κατατεθέν την κορώνα, συμπληρώνει δυόμιση αιώνες!

Η πλούσια ιστορία της Crown ξεκινά το 1777 και στα πάνω από 200 χρόνια της παρουσίας της στο χώρο της διακόσμησης, η βρετανική εταιρεία έχει δημιουργήσει μοναδικά χρώματα για το σπίτι και προϊόντα επαγγελματικής χρήσης που έχουν αγαπήσει καταναλωτές σε όλον τον κόσμο.

Με έδρα και εργοστάσιο παραγωγής στο Lancashire και στο Hull της Αγγλίας και με ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο διανομής, η Crown Paints είναι μια από τις πρωταγωνίστριες στη βιομηχανία χρωμάτων παγκοσμίως.

Η εμπερία και το πάθος της αγγλικής εταιρείας για τη δημιουργία ποιοτικών και πρωτοποριακών προϊόντων επιβραβεύτηκαν στα μέσα του 20ου αιώνα, καθώς το 1949 έγινε κάτοχος του Βασιλικού Εντάλματος (ως προμηθευτής χρωμάτων για τη βασιλική οικογένεια). Εξι χρόνια αργότερα, το 1955, το ένταλμα ανανεώθηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β ' και έκτοτε ανανεώνεται συνεχώς ως δείγμα εμπιστοσύνης στα υψηλού επιπέδου προϊόντα της Crown.

Η Crown Paints στο ξεκίνημα του 21ου αιώνα, συνεχίζοντας να πρωτοπορεί, παρουσίασε την εξελιγμένη σειρά χρωμάτων Breatheasy® η οποία δημιουργήθηκε ειδικά για το ασφαλές βάψιμο σε κάθε χώρο του του σπιτιού μας. Το 2019 πρόσθεσε στη συγκεκριμένη σειρά το σήμα Asthma & Allergy friendly – επισημαίνοντας ότι τα χρώματα δεν επιβαρύνουν το άσθμα και τις αλεργίες των καταναλωτών.

Το 2011, η Crown Paints έγινε μέρος του Ομίλου Hempel, ενός κορυφαίου προμηθευτή παγκοσμίως στο χώρο των χρωμάτων.

Crown Trade & Sandtex Trade

Κάτω από την ομπρέλα της Crown βρίσκονται μεταξύ των άλλων δύο εξαιρετικά επιτυχημένα brands:

Η Crown Trade είναι η premium quality φίρμα της Crown ειδικά για επαγγελματίες και περιλαμβάνει πλαστικά, ακρυλικά, ριπολίνες, αστάρια και άλλα προϊόντα. Δημιουργήθηκε για να προσφέρει ζωντανά χρώματα με εξαιρετική καλυπτικότητα καλύπτοντας τις ανάγκες του οικιακού και του επαγγελματικού περιβάλλοντος. Επιλέγεται από κατασκευαστές, διακοσμητές, αρχιτέκτονες εσωτερικών χώρων για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της και τη μεγάλη ποικιλία χρωμάτων που προσφέρει.

Η Sandex στην Αγγλια κατέχει την πρωτιά στα ακρυλικά χρώματα εξωτερικής τοιχοποιίας για πάνω από 50 χρόνια! Η φίρμα SandexTrade περιλαμβάνει επαγγελματικά προϊόντα (αστάρια, ριπολινες, ακρυλικά χρώματα κλπ) σχεδιασμένα να αντέχουν στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες και να προσφέρουν αποτελεσματική και μακροχρόνια προστασία.