Αν ψάχνεις ένα διαφορετικό τρόπο για να τονίσεις ένα σημείο ή ένα χώρο του σπιτιού και να δώσεις μια χροιά πολυτέλειας, το εφέ πέρλας είναι η καλύτερη λύση.

Το εφέ πέρλας είναι ένα είδος τεχνοτροπίας που δημιουργεί ένα ιριδίζον φινίρισμα παρόμοιο με τα νερά που έχει το φίλντισι. Οι διακοσμητές το χρησιμοποιούν για να φωτίσουν ή να δώσουν μια αίσθηση πολυτέλειας σε έναν χώρο, όπως στην τραπεζαρία, σε ένα σκοτεινό χωλ ή στο wc.

Επιπλέον το εφαρμόζουν σε επαγγελματικούς χώρους όπως αίθουσες εστιατορίων, λόμπυ ξενοδοχείων και πολυτελή κέντρα διασκέδασης.

Πώς θα φτιάξεις το εφέ πέρλας:

 

Για να δημιουργήσεις το εφέ πέρλας θα χρησιμοποιήσεις το Γαλάκτωμα Πέρλας της Polyvine Metallic Shimmer το οποιό εφαρμόζεται σε ήδη βαμμένες επιφάνειες, (σε τοίχους, ταβάνια κλπ). Το Metallic Shimmer διαθέτει μερική διαφάνεια, αφήνοντας να διαφαίνεται - ή αλλιώς να «φεγγίζει» - το χρώμα που είναι βαμμένο απο κάτω, ενώ παράλληλα του προσδίδει γυαλάδα πέρλας. 

Το Γαλάκτωμα Πέρλας Metallic Shimmer της Polyvine είναι ειδικά σχεδιασμένο για να χρησιμοποιείται με όλα τα συνήθη εργαλεία τεχνοτροπίας και τεχνικές τεχνοτροπίας, από αρχάριους DIYers έως έμπειρους μάστορες.  

Ακόμα, μπορείς με αυτό να δώσεις νέα όψη σε ένα παλιό έπιπλο. Είναι σίγουρο πως το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό και με χαμηλό κόστος. 

Η διαδικασία:

Οι επιφάνειες που πρόκειται να βάψεις πρέπει να είναι καθαρές και στεγνές.

Για ήδη βαμμένη επιφάνεια: 

  • Μπορείς να τρίψεις ελαφρά πριν την χρήση για να βελτιώσεις την πρόσφυση. Δοκίμασε πρώτα σε μια μικρή περιοχή. Με ένα πινέλο καλής ποιότητας πέρασε 2 με 3 στρώσεις ανάλογα με την ένταση που επιθυμείς να έχει το εφέ. 

Για επιφάνειες που θα βάψεις τώρα:  

  • Διαλέγεις την απόχρωση που θα συνδυάσεις με το γαλάκτωμα πέρλας. Στο χρωματοπωλείο θα σε συμβουλεύσουν για τη σωστή επιλογή των αποχρώσεων που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για πιο έντονο εφέ, προτίμησε σκούρες αποχρώσεις, για παράδειγμα μαύρο ή γκρί. Διάλεξε παλ και ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις για πιο διακριτικό αποτέλεσμα
  • Βάφεις αρχικά την επιφάνεια με το χρώμα της βάσης 1 ή 2 χέρια και αφήνεις να στεγνώσεις πολύ καλά.
  • Αφού στεγνώσει καλά, ξεκινάμε με την τεχνοτροπία. Διαλέγουμε τον τρόπο εφαρμογής: πινέλο, ρολό τεχνοτροπίας, πανί, σακκούλα, σφουγγάρι και περνάμε με το Γαλάκτωμα Πέρλας Metallic Shimmer όλη την επιφάνεια.
  • Η τελική εμφάνιση του εφέ διαφέρει ανάλογα με το εργαλείο τεχνοτροπίας που θα χρησιμοποιήσεις και τις στρώσεις που θα περάσεις.     
  • Μόλις στεγνώσει, το εφέ είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία!  

Ιδέες διακόσμησης με εφέ πέρλας:

Μπορείς να δοκιμάσεις κι εσύ αυτό το πολυτελές εφέ σε κάποιο τοίχο, στο σαλόνι, στο υπνοδωμάτιο ή και στο μπάνιο. 

Τοίχος με ασημί απόχρωση σε σαλόνι - Μια πιο κοντινή ματιά στο εφέ πέρλας

Εφέ πέρλας συνδυασμένο με έπιπλο αντίκα και vintage επιτραπέζιο ρολόι - Υπνοδωμάτιο με μεταλλικό χρώμα στο ταβάνι.

Εφέ πέρλας στο μπάνιο - Elegant υπνοδωμάτιο σε παστέλ τόνους και ασημί πέρλα   

Τοίχος με μεταλλικό χρώμα σε ξενοδοχείο - Εφέ πέρλας στο ταβάνι για extravagant διακόσμηση

Το εφέ συνδυασμένο με στένσιλ στον τοίχο - Σε χρυσό χρώμα

Μ

Μεταλλικό χρώμα στους τοίχους με ρίγες οριζόντιες και κατακόρυφες.