Βάλε το προσωπικό σου στυλ σε κορνίζες που δεν ήξερες με τι να τις γεμίσεις: Αν μετατρέψεις το εσωτερικό τους χαρτόνι σε μαυροπίνακα μπορείς να διακοσμήσεις τον τοίχο σου ό,τι μήνυμα και ζωγραφιά θέλεις. Η διαδικασία είναι γρήγορη και πανεύκολη:  

Θα χρειαστείς τα έξης υλικά:

• Χρώματα Acualux TITAN

Unilak Mat TITAN

• Πινέλα

• Καθαρό νερό

• Ένα μπολ για την ανάμιξη των χρωμάτων

• Κορνίζες: Μπορείς να επιλέξεις κορνίζες σε διάφορα μεγέθη και στυλ. ‘Οταν θα βαφτούν, θα μετατραπούν σε  υπέροχους μαυροπίνακες πάνω στους οποίους θα μπορείς να γράψεις ή να ζωγραφίσεις. 

 

Διαδικασία:  

1. Χώρισε τις πλάτες-χαρτόνια από τις κορνίζες ώστε να τα βάψεις χωριστά, αποφεύγοντας πιτσιλίσματα.

2. Βάψε πρώτα την κορνίζα με τα Acualux. Μπορείς να επιλέξεις μια έτοιμη απόχρωση ή να δημιουργήσεις τις δικές σου αναμειγνύοντας 2 ή περισσότερες έτοιμες αποχρώσεις. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο εντυπωσιακό! 

 

3. Κατόπιν βάψε προσεκτικά τις επιφάνειες και περίμενε μέχρι να στεγνώσουν τελείως. Ο υπολογιζόμενος χρόνος στεγνώματος είναι περίπου 30 λεπτά.

4. Συνέχισε με την βαφή της επιφάνειας που θα χρησιμοποιήσετε για να γράψεις. Διάλεξε μια από τις αποχρώσεις Unilak Mat και πέρνα την επιφάνεια δύο λεπτές στρώσεις. Περίμενε μίση ώρα μέχρι να στεγνώσει. Είναι προτιμότερο να βάψεις πρώτα κάθετα και στη συνέχεια οριζόντια για να έχεις ένα λείο και χωρίς ατέλειες αποτέλεσμα. Αν θέλεις να βάψεις μεγάλη επιφάνεια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μικρό ρόλο. Να θυμάσε ότι μικρές ατέλειες μπορούν να εξαλειφθούν με ένα υγρό βαμβάκι.

 

5. Τέλος, βάλε τις πλάτες στα πλαίσια. Τώρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το νέο σου μαυροπίνακα και να γράψεις πάνω του σημειώσεις ή φράσεις που σε εμπνέουν. 

Tip: Σου προτείνουμε να κάνεις μια μικρή δοκιμαστική εφαρμογή πριν προχωρήσεις με την όλη διαδικασία. Η πλάτη που θα επιλέξεις να ζωγραφίσεις πάνω της, ίσως δημιουργήσει διαφορετικά αποτελέσματα κατά μήκος της επιφάνειας. Είναι καλό να γίνει μια πρώτη δοκιμή για να βεβαιωθείς ότι το τελικό αποτέλεσμα θα ανταποκριθεί σε αυτό που θέλεις