Οι δημιουργίες από μεταχειρισμένες ξύλινες παλέτες είναι χωρίς αμφιβολία η τάση της εποχής.

Με λίγη φαντασία και όρεξη δημιουργίας μπορούμε να μετατρέψουμε τις παλιές παλέτες σε όμορφα διακοσμητικά έπιπλα για το σαλόνι, το μπαλκόνι ή την κρεβατοκάμαρα του σπιτιού μας.

Οι ιδέες που μπορούμε να βρούμε είναι χιλιάδες: ράφια, πολύχρωμα τραπεζάκια, καναπεδάκια σε διάφορα μεγέθη ακόμα και κρεβάτια. 

Πόσοι όμως από εμάς γνωρίζουμε τη σωστή διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για να κρατήσουμε το σαράκι μακριά από τις όμορφες κατασκευές μας;

Αναπαυτικός καναπές απο παλιές παλέτες / Τραπέζι κατασκευασμένo απο παλιές παλέτες

Σε περίπτωση που το σαράκι έχει κάνει ήδη επιδρομή ξέρουμε πως μπορούμε να το σταματήσουμε;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!

Οι ξύλινες παλέτες και τα καφάσια χρησιμεύουν στη μεταφορά ή την αποθήκευση βαριών εμπορευμάτων. Δεν προορίζονται για να βρίσκονται στον εσωτερικό χώρο ενός σπιτιού.

Γι’ αυτό τον λόγο όταν αποφασίσουμε να μετατρέψουμε μια παλέτα σε έπιπλο και να την τοποθετήσουμε στο χώρο όπου ζούμε ή εργαζόμαστε καθημερινά, πρέπει πρώτα να φροντίσουμε  να είναι απόλυτα καθαρή, στεγνή και το βασικότερο … προστατευμένη από τα ξυλοφάγα έντομα όπως είναι το σαράκι. 

Κρεβάτι και τραπεζάκι σαλονιού φτιαγμένα απο παλιές παλέτες

Υπάρχει πιθανότητα κάποιες παλέτες να είναι ήδη επεξεργασμένες για προστασία από τα έντομα. Αυτές οι παλέτες φέρουν πάνω τους μια διακριτική σφραγίδα. Αν η παλέτα μας δεν έχει σφραγίδα, θα πρέπει να την προετοιμάσουμε μόνοι μας ακολουθώντας μια πολύ απλή και εύκολη διαδικασία. Έτσι θα προστατεύσουμε τόσο την ίδια την παλέτα όσο και τις υπόλοιπες ξύλινες κατασκευές του σπιτιού μας.

1.  Ξεκινάμε με ένα ελαφρύ τρίψιμο της ξύλινης επιφάνειας με ένα γυαλόχαρτο ώστε η επιφάνεια να γίνει πιο λεία και να μην υπάρχουν αγκίδες.

2.  Εφαρμόζουμε με ένα πινέλο το ειδικό προϊόν της Titan για πρόληψη και προστασία από το σαράκι Matacarcomas. Κατά την εφαρμογή του τηρούμε πάντα τις οδηγίες προφύλαξης που αναγράφονται στην συσκευασία.

Το Matacarcomas είναι ένα εντυπωσιακά αποτελεσματικό μυκητοκτόνο που προστατεύει το ξύλο από τα ξυλοφάγα έντομα. Εφαρμόζεται εύκολα διεισδύοντας στο ξύλο και προσφέρει αποτελεσματική φροντίδα τόσο σε νέο όσο και σε ήδη προσβεβλημένο ξύλο. Είναι διάφανο και άοσμο.

Εκτός από τις παλέτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Matacarcomas σε οποιοδήποτε άλλο ξύλινο έπιπλο του σπιτιού ή ξύλινη κατασκευή σε εσωτερικό χώρο.

Το φάρμακο για το σαράκι της TITAN δίνει μόνιμη λύση εύκολα και οικονομικά.

   

3.  Στο επόμενο στάδιο, αν θέλουμε να αφήσουμε την φυσική όψη του ξύλου, τότε προχωράμε στην εφαρμογή βερνικιού σε διάφανο χρώμα ή σε απόχρωση ξύλου (καρυδιά, μαόνι, δρυς, κλπ) χρησιμοποιώντας το Βερνίκι Εμποτισμού Προστατευτικό Titanxyl Lasur Color TITAN .

 

Διαφορετικά, αν θέλουμε να δώσουμε όψη βαμμένης επιφάνειας όπως τότε καλό είναι να βελτιώσουμε την υφή της επιφάνειας με μία στρώση αστάρι που θα μας εξασφαλίσει άριστη πρόσφυση και πιο στιβαρή επιφάνεια, χωρίς να αλλοιωθεί η όψη της παλέτας. Επίσης μπορούμε να βάψουμε απευθείας χρησιμοποιώντας την οικολογική ριπολίνη Ecologico ή το ντουκόχρωμα UNILAK.

4. Όταν τελειώσουμε με τη διαδικασία βαφής και στεγνώσει καλά η επιφάνεια, τότε μπορούμε πλέον να την τοποθετήσουμε άφοβα σε οποιοδήποτε σημείο μέσα στο σπίτι!