Το Χρώμα Απομίμησης Ξύλου Efecto Madera είναι ένα μοναδικό προϊόν της TITAN που κατασκευάστηκε για να χαρίζει εμφάνιση ξύλου εύκολα και γρήγορα.

Το Efecto Madera μεταμορφώνει κάθε είδους επιφάνεια – σε εξωτερικό και εσωτερικό χώρο – προσδίδοντάς της ξύλινη όψη. Επιπλέον προσφέρει αντοχή υψηλών προδιαγραφών σε μή-ξύλινες επιφάνειες. 

Και όλα αυτά, με ένα μόνο προϊόν που εφαρμόζεται εξαιρετικά απλά, χωρίς να απαιτεί πολύπλοκες διαδικασίες βαφής, όπως δηλαδή ένα απλό βερνικόχρωμα.

Tο ποιο σημαντικό είναι πως το Χρώμα Απομίμησης Ξύλου Efecto Madera σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε εσείς την απόχρωση φυσικού ξύλου που σας αρέσει καλύτερα ή εκείνη που ταιριάζει περισσότερο με τον χώρο σας. Οχτώ όμορφες αποχρώσεις  είναι στη διάθεσή σας. 

Με την βοήθεια του Efecto Madera, μπορούμε να μεταμορφώσουμε μεταλλικές ντουλάπες, συρταριέρες, κουπαστές, καρέκλες και γενικά κάθε μεταλλικό και ξύλινο έπιπλο. Ή ακόμα και τις λευκές συσκευές της κουζίνας, το air condition, κλπ. Είναι μια καλή λύση ως βαφή για τα κουφώματα, βαφή για σιδερένια κάγκελα του κήπου, για να έχουμε όμορφη εμφάνιση ξύλου με ανθεκτικό φινίρισμα χωρίς τις υψηλές απαιτήσεις συντήρησης.

Αποχρώσεις απομίμησης φυσικού ξύλου Efecto Madera. 

 

Παράλληλα, με το Χρώμα Απομίμησης Ξύλου Efecto Madera μπορούμε να βάψουμε ξύλινη επιφάνεια της οποίας θέλουμε να τονίσουμε την ξύλινη εμφάνιση, να της αλλάξουμε απόχρωση ή να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη αντοχή. Το Efecto Madera δεν χρειάζεται ούτε ειδικά εργαλεία, ούτε άλλα ειδικά προϊόντα ή δεξιοτεχνία για να το εφαρμόσουμε. Απλά προετοιμάζουμε την επιφάνεια με κατάλληλο υπόστρωμα – όπως σε οποιαδήποτε εργασία βαφής – και μετά το εφαρμόζουμε με ένα πινέλο. 1 ή 2 στρώσεις αρκούν για ένα άριστο αποτέλεσμα. 

Πως θα μεταμορφώσουμε μια μεταλλική συρταριέρα σε ξύλινη:

Τα υλικά που θα χρειαστούμε: Titanlak Efecto Madera, Αντισκωριακό Αστάρι Νερού Πολλαπλής Πρόσφυσης Multiuso Titan και ένα πινέλο.

Τρίβουμε την επιφάνεια με ένα γυαλόχαρτο και την καθαρίσουμε καλά με ένα πανί. Περνάμε μια στρώση αστάρι και το αφήνουμε δύο ώρες για να στεγνώσει.

Περνάμε μια στρώση Efecto Madera με τυχαίες πινέλιες (ζιζ - ζακ) και στη συνέχεια στρώνουμε το χρώμα με κατακόρυφες πινελιές. Περιμένουμε δέκα λέπτα για να περάσουμε τη δεύτερη στρώση.

Για ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό εφέ ξύλου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τη δεύτερη στρώση ένα πίνελο με κομένες άκρες. Η βαφή θα έχει στεγνώσει μέσα σε 24 ώρες και τότε θα είναι έτοιμη για χρήση η νέα μας "ξύλινη" συρταριέρα! 

Δείτε στο βίντεο εφαρμογής της Titan πόσο απλό είναι: