To πιο διασκεδαστικό κομμάτι στα σεμινάρια που κάνει η Papiera είναι η μέρα που βάζουμε χρώμα στις κούκλες papier-mache που έχουμε δημιουργήσει!

Σε αυτό το μέρος του σεμιναρίου η παπιερο-δασκάλα μας μαθαίνει πως να βάφουμε το σώμα, να ζωγραφίζουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου της κούκλας και κατόπιν να χρωματίζουμε τα ρούχα της.

Δείτε ΕΔΩ ποιά είναι η Papiera

Το πρόσωπο της κούκλας είναι το πιο tricky κομμάτι, κυρίως γιατί θέλει σταθερό χέρι και προσοχή στη λεπτομέρεια. Κατα τα άλλα η τεχνική είναι απλή.

Μάτια - Στόμα

Για τα μάτια χρειαζόμαστε οπωσδήποτε λευκό χρώμα για τη βάση η οποία συνήθως γίνεται με μια πινελιά σε σχήμα οβάλ. Στη συνέχεια για να ζωγραφίσουμε τις κόρες των ματιών, τα βλέφαρα και τα φρύδια χρησιμοποιούμε μαύρο χρώμα σε συνδυασμό με ακόμα μια απόχρωση: πράσινο, μπλε, καφέ κλπ - ανάλογα το τι χρώμα μάτι θέλουμε να φτιάξουμε.

Για το γυναικείο στόμα αποχρώσεις όπως το Rojo Fuego (842) ή το Carmin (835) είναι δύο καλές επιλογές, ενώ για το αντρικό στόμα επιλέγουμε πιο απαλές αποχρώσεις όπως το το Rosa Pastel (866) ή ροζ-σομόν Salmon (824)

Δέρμα

Η SOS απόχρωση για τη δημιουργία μιας κούκλας είναι η απόχρωση του δέρματος, καθώς με αυτό το χρώμα βάφουμε το σώμα και το κεφάλι. Η πιο ασφαλής επιλογή είναι το Acualux Carne (836), όμως ακόμα και τα ροζ Acualuxάκια "μπερδεμένα" με λίγο λευκό μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως δέρμα.

Αν η κούκλα μας έχει σκούρα επιδερμίδα τότε επιλέγουμε το καφέ Acualuxάκι Chocolate (815).

Μαλλιά

Για τα μαλλιά της κούκλας εκτός από τα κλασικά χρώματα: μαύρο, καφέ, κίτρινο, η Papiera μας προτείνει να είμαστε πιο τολμηροί. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αποχρώσεις με τις οποίες θα βάψουμε και τα ρούχα της κούκλας, όπως ας πούμε βλέπετε στην παρακάτω εικόνα όπου τα μαλλιά βάφτηκαν χάλκινα (863) και τιρκουάζ (848)!

Ρούχα

Εδώ μπορούμε να παίξουμε με όποιο χρώμα θέλουμε από τις 60 + 4 αποχρώσεις που μας προσφέρουν τα Acualuxάκια. Αν θέλετε να πάρετε μερικές ιδέες δείτε παρακάτω πως χρωματίζουν τις κούκλες τους οι παπιερο-seminaristas:

Το σεμινάριο της Papiera έγινε στο καλλιτεχνείο Statha στον Πειραιά