Για να πας ένα βήμα παραπάνω την αναπαλαίωση των επιπλών σου και να τους δώσεις μια όψη old chic μπορείς μετά το βάψιμο με Chalk Paint να περάσεις από πάνω ένα σκούρο κερί.

Το σκούρο κερί είναι τέλειο για να τονίσεις τα ανάγλυφα του επίπλου και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε οποιοδήποτε χρώμα: λευκό, μπεζ, γκρί και σε πιο έντονες αποχρώσεις όπως μπλε, πράσινο ή κόκκινο. 

 

Αφού στεγνώσει καλά το χρώμα και το βερνίκι προστασίας πάρε λίγη ποσότητα Tableau Dark Wax Furniture Polish και με το οβάλ πινέλο άπλωσέ το πάνω στην επιφάνεια. Στη συνέχεια με ένα πανάκι "σβήσε"  το καφέ χρώμα μέχρι να δημιουργηθεί το επιθυμητό εφέ. 

Για ακόμα καλύτερο απότελεσμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το άχρωμο κερί Tableau Light Wax Furniture Polish. Αν περάσεις πρώτα μια στρώση άχρωμου κεριού και κατόπιν χρησιμοποιήσεις το σκούρο κερί τότε το εφέ παλαίωσης θα φαίνεται ακόμα πιο φυσικό! Επίσης αν θέλεις να διορθώσεις κάποιο σημείο που σου φαίνεται αρκετά σκούρο μπορείς να το σβήσεις εύκολα χρησιμοποιώντας λίγο άχρωμο κερί. 

Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται αριστερά πως δουλεύεται το άχρωμο μάζί με το σκούρο κερί και δεξιά μόνο το σκούρο κερί. 

Εμείς για τις εργασίες με κεριά επιλέγουμε τη σειρά της Tableau με κερί μέλισσας και καρναούβης που διατίθεται σε σκούρο καφέ και άχρωμο. 

Και πάρτε ιδέες για να διακοσμήσετε με σκούρο και διάφανο κερί τα δικά σας έπιπλα: