Αν θέλετε να φτιάξετε όμορφες κατασκευές για το καλοκαίρι και έχετε κολλήσει στο ποια χρώματα να διαλέξετε, ρίξτε μια ματιά σε τρεις χρωματικούς συνδυασμούς που σαρώνουν!

Και επειδή ο χώρος της διακόσμησης και της μόδας επηρεάζει πάντα τους DIYers, όταν θέλουμε να πάρουμε έμπνευση για μια κατασκευή δεν έχουμε παρά να κοιτάξουμε τι προτείνουν οι ειδικοί στη διακόσμηση ή ακόμα και οι σχεδιαστές μόδας.

Ενα χρώμα που φέτος έκανε δυναμική είσοδο στις πασαρέλες και πριν από αυτό είχε ήδη κυριαρχήσει στη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων, είναι το ροζ.

Από τους παλ τόνους μέχρι τις πιο έντονες αποχρώσεις, το ροζ φαίνεται ότι αποτίναξε την ρετσινιά του αποκλειστικά μωρουδίστικου (κοριτσίστικου) χρώματος και τώρα χρησιμοποιείται παντού: στους τοίχους της κουζίνας, του σαλονιού, του μπάνιου, στην ανανέωση επίπλων όπως συρταριέρες, κομοδίνα ακόμα και ντουλάπες και φυσικά σε ένα σωρό μικρές DIY κατασκευές

Κίτρινο και Ροζ

Ακόμη ένα χρώμα που κάνει "μπαμ" φέτος είναι το κίτρινο. Και πραγματικά μπορεί με το πρώτο άκουσμα να φαίνεται κάπως παράξενος ο συνδυασμός του με το ροζ, όμως όταν ενωθούν σε οποιοδήποτε χώρο και σε όποια DIY κατασκευή τότε το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

Από τις τέσσερις κίτρινες αποχρώσεις των αγαπημένων μας Acualux επιλέξαμε το 810 Amarillo Canario, δηλαδή το έντονο καναρινί για να κάνει παρέα με το 831 Rosa Palido (παλ ροζ).

Με το Acualux σατινέ μπορείτε να βάψετε και να ζωγραφίσετε υφάσματα (ρούχα, τσάντες, πάνινα παπούτσια), γυάλινα αντικείμενα, γλάστρες, πέτρες, ξύλινα αντικείμενα, χαρτόνια και άλλα υλικά. 

Πράσινο και Ροζ

Το χρώμα της χρονιάς μαζί με το ροζ είναι η πρώτη επιλογή των DIYers όταν θέλουν να δημιουργήσουν κατασκευές με θέμα το καρπούζι. Αυτός ο απόλυτα καλοκαιρινός συνδυασμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να δώσετε μια χαρούμενη νότα στο χώρο σας, βάφοντας ροζ ένα μικρό έπιπλο και διακοσμώντας το με πράσινα βαζάκια.

Επιλέγουμε το πιο "καθαρό" πράσινο των Acualux, το 858 Verde Pradera (πράσινο του λιβαδιού) για να συνοδεύσει το απαλό ροζ 831.

Σημείωση: Μπορείτε να αναμείξετε και τα δύο χρώματα με το λευκό Acualux για να επιτύχετε πιο παλ αποχρώσεις.

Τυρκουάζ και Κοραλί

Αυτά τα δύο χρώματα είναι πια το συνώνυμο της καλοκαιρινής διακόσμησης. Το πάντρεμα του χρώματος της θάλασσας με το χρώμα των κοραλλιών δημιουργεί έναν έντονο και παράλληλα γλυκό συνδυασμό.

Επιλέξτε τον για την τραπεζαρία σας, για την ανανέωση ενός επίπλου στο χωλ ή στο σαλόνι ή για να βάψετε τις κορνίζες των παλιών σας κάδρων.  

Για να πετύχουμε τον πιο καλοκαιρινό συνδυασμό διαλέγουμε το 848 Azul Turquesa (γαλάζιο-τυρκουάζ) μαζί με το 829 Fresa (χρώμα της φράουλας).