Ψάχνετε για μια εύκολη και διασκεδαστική δραστηριότητα για να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου;

Έχουμε να σας προτείνουμε μια τέλεια ιδέα: ζωγραφική με φρούτα και λαχανικά!

Θα χρειαστούμε τα εξής:

Ένα μεσαίο χαρτί/χαρτόνι

Λαχανικά & Φρούτα: Εμείς έχουμε χρησιμοποιήσει μια πατάτα και ένα μήλο

Ένα μαχαίρι που κόβει καλά

Πινέλα

Χρώματα Acualux της TITAN σε διάφορες αποχρώσεις 

 

Διαδικασία:

1. Κόβουμε προσεκτικά το μήλο στη μέση, τρώμε το μισό (!) και στο άλλο μισό σχεδιάζουμε απαλά με στυλό το σχήμα του σχεδίου που θέλουμε να ζωγραφίσουμε στο εσωτερικό μέρος! Προτεινόμενα σχέδια: Αστεράκια, Καρδούλες,Μισοφέγγαρα

2. Κόβουμε γύρο-γύρο με το μαχαίρι το σχήμα που έχουμε σχεδιάσει έτσι ακριβώς όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

 

3. Προετοιμάζουμε τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Σε ένα μικρό πλαστικό σκεύος τοποθετούμε λίγο Acualux από την απόχρωση που έχουμε επιλέξει και αραιώνουμε με λίγο νερό. Χρωματίζουμε με το πινέλο το εσωτερικό του σχήματος που εξέχει απ΄το φρούτο για να κάνουμε πρώτα μια δοκιμή σε ένα άλλο σημείο.

4. Χρησιμοποιούμε το φρούτο σαν σφραγίδα και το πιέζουμε ελαφρά πάνω στο χαρτί ή στην επιφάνεια που θέλουμε να ζωγραφίσουμε. Μερικές ιδέες για επιφάνειες που μπορείτε να στολίσετε είναι ο τοίχος του παιδικού δωματίου, παιδικά έπιπλα, μια μικρή επιφάνεια της κουζίνας.

Δοκιμάστε να φτιάξετε και άλλες στάμπες με λαχανικά και φρούτα: ξέρατε ότι το σέλινο δημιουργεί ένα σχέδιο σαν τριαντάφυλλο; Πηγαίνετε στο μανάβικο και φανταστείτε τι θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε.

Καλή διασκέδαση! 

Φωτογραφία δεξιά στην σελίδα: abeautifulmess.com