Αν θέλεις να κάνεις έναν τοίχο του σπιτιού σου πραγματικά ξεχωριστό, τόλμησε τη νέα τάση στη διακόσμηση και φτιάξε γεωμετρικά σχέδια

Δεν χρειάζεται να είσαι καλλιτέχνης, ούτε να έχεις σταθερό χέρι για να φτιάξεις ίσιες γραμμές. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι την ειδική χαρτοταινία Frogtape που εφαρμόζεται σε κάθε DIY βάψιμο στον τοίχο. 

Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι σου αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα μονόχρωμο μοτίβο το οποίο σημειωτέον γίνεται εύκολα και πολύ γρήγορα όπως μπορείς να δεις και στο βίντεο ή αν θέλεις να δουλέψεις με παραπάνω από μια απόχρωση. 

Αφού αποφασίσεις τα χρώματα, παίρνεις την ταινία και σιγά-σιγά δημιουργείς τα τρίγωνα. 

Είναι σημαντικό ότι το συγκεκριμένο μοτίβο δεν χρειάζεται μέτρημα - είναι κάτι σαν αφηρημένη τέχνη - οπότε μπορείς να παίξεις με τη χαρτοταινία και να δημιουργήσεις ό,τι γεωμετρικό σχήμα θέλεις. 

 

Στο σαλόνι: 

Μια καλή ιδέα είναι, αντί να βάψεις ολόκληρο τον τοίχο να δημιουργήσεις τα σχέδια στη μισή επιφάνεια. 

 

Στο παιδικό δωμάτιο:

Ο γεωμετρικός τοίχος είναι μια πολύ καλή επιλογή για παιδικό δωμάτιο γιατί μοιάζει με πολύχρωμη ταπετσαρία. 


Με την κίτρινη χαρτοταινία: 

Αρκετοί DIYers χρησιμοποιούν την κίτρινη Frogtape για τον γεωμετρικό τοίχο αφού τους εξυπηρετεί το χαρακτηριστικό της ότι εφαρμόζεται και σε φρεσκοβαμμένο - στεγνό στην αφή - τοίχο. 

 


Γεωμετρία στο μπάνιο:

Οσοι απλά θέλετε να πειραματιστείτε με τα γεωμετρικά σχέδια μπορείτε κατ' αρχάς να διακοσμήσετε με αυτόν τον τρόπο το μπάνιο, καθώς η επιφάνεια των τοίχων σε αυτό το δωμάτιο είναι πολύ μικρότερη. 

Δείτε παρακάτω τρείς δημιουργίες με την κίτρινη Frogtape

1. 

2. 

3. 

 
Και άλλες ιδέες! 


Κάντο όπως ο καλλιτέχνης! 

Πάρε έμπνευση από τη δουλειά διάφορων καλλιτεχνών που αγαπούν τα γεωμετρικά σχέδια στον τοίχο όπως είναι οι σχεδιάστριες εσωτερικών χώρων Brani & Desi και η ζωγράφος Sarah Morris.