Η κουζίνα είναι ένα μέρος του σπιτιού που αφιερώνουμε πολύ χρόνο καθημερινά, γιατί σε αυτόν δεν μαγειρεύουμε μόνο: Σε αρκετά σπίτια στο ίδιο δωμάτιο βρίσκεται και η τραπεζαρία, ενώ σε άλλα η κουζίνα είναι ενιαία με το σαλόνι, οπότε μιλάμε για έναν χώρο ανοιχτό σε όλους.

Οι άνθρωποι που έχουν αφιερώσει χρόνο και φροντίδα για την διακόσμηση της κουζίνας τους, κινούνται σε ένα χώρο που αισθάνονται όμορφα και άνετα και μάλιστα κάποιοι μεταφέρουν ακόμη και το γραφείο τους σε αυτή.

Ετσι το ποιό χρώμα θα διαλέξουμε για την ανανέωση της κουζίνα μας είναι κάτι το οποίο θέλει πολλή σκέψη και ιδέες.

Γι αυτό και εμείς σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο trendy χρώματα κουζίνας που ανεβάζουν τη διάθεση και τη δημιουργικότητα! 

Summer chic:

Η απόχρωση Frosty Mint της Fleetwood φέρνει την φρεσκάδα της άνοιξης και φωτίζει το χώρο ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με λευκό χρώμα. Επιπλέον ταιριάζει με πολλές αποχρώσεις στα αξεσουάρ της κουζίνας, όπως με το κόκκινο και το πορτοκαλί.

Eclectic blue:

Για τα ντουλάπια μπορείτε να επιλέξετε μια από τις έντονες αποχρώσεις του μπλε, όπως το eclectic, η οποία ταιριάζει μοναδικά με τις συσκευές και neutrals για τους τοίχους.

Για να βάψουμε τα ντουλάπια και τις υπόλοιπες ξύλινες επιφάνειες της κουζίνας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την οικολογική ριπολίνη Ecologico Titan ή την ακρυλική ριπολίνη νερού Advanced Fleetwood της Fleetwood η οποία είναι ανθεκτική στην καθημερινή χρήση και αφήνει υπέροχο φινίρισμα.

  

Η οικολογική ριπολίνη της TITAN και η ακρυλική ριπολίνη Advanced Fleetwood της Fleetwood

Sunshine, το χρώμα της λιακάδας:

Οι ζωηρές αποχρώσεις του κίτρινου, συνιστώνται απο όλους του "ειδικούς" της διακόσμησης για την κουζίνα. Δοκιμάστε την απόχρωση Honey Burst από το χρωματολόγιο της Fleetwood, Favourites Collection Kitchens, το οποίο παρουσιάζει τα αγαπημένα χρώματα για την κουζίνα μας.

Urban chic:

Για μοντέρνους χώρους που αγαπούν το χρώμα και αναδεικνύουν την ομορφία του φυσικού ξύλου: Avalon Teal από την Fleetwood για να δώσουμε ένταση στο χρώμα και βάθος.

Country chic:

Country style με συνδυασμό λευκού και γαλάζιου στην πρώτη πρόταση και σκούρους τόνους γαλάζιου με παλαιωμένη όψη για τα ντουλάπια στη δεύτερη.

Colour mix:

Πάρτι με παιχνιδιάρικες αποχρώσεις στον τοίχο, στα ντουλάπια και στα αντικείμενα της κουζίνας. Αν έχετε λευκά ντουλάπια στην κουζίνα σας μπορείτε να βάψετε έναν μόνο τοίχο με κάποιο έντονο χρώμα: κόκκινο ή ανοιχτό πράσινο και να προσθέσετε στα υπόλοιπα έπιπλα εξίσου ζωντανές αποχρώσεις: μπλε, τιρκουάζ, κίτρινο.

 

Αντιμουχλικό μονωτικό χρώμα ειδικό για χρήση σε κουζίνες και ακρυλικό χρώμα Easyclean για εύκολο καθάρισμα από την εταιρεία Fleetwood

Για το βάψιμο του τοίχου στην κουζίνα χρησιμοποιούμε πλαστικό χρώμα που είναι ειδικά σχεδιασμένο για το περιβάλλον της κουζίνας και του μπάνιου, καθώς σε αυτό το χώρο τείνουν να συγκεντρώνονται υδρατμοί και να λερώνονται συχνά, ιδιαίτερα με λιπαρούς λεκέδες.

Το αντιμουχλικό μονωτικό χρώμα Kitchen & Bathroom της Fleetwood είναι πλαστικό χρώμα ειδικό για τους χώρους αυτούς, καθώς αποτρέπει τα προβλήματα της υγρασίας που οφείλονται στους υγρατμούς και παράλληλα η extra ανθεκτική σύνθεσή του μας δίνει την δυνατότητα να το πλένουμε όσο συχνά θέλουμε.

Go green:

Τολμηρό, ζωηρό και χαρούμενο, το πράσινο χρώμα μπαίνει και στην κουζίνα για να πάρει την θέση του. Στην πρώτη πρόταση: πρωτότυπη πινελιά με το κοραλί χρώμα στο εσωτερικού των ραφιών που τονίζει τα αντικείμενα που τοποθετούμε στα εμφανή σημεία. Στη δεύτερη το φωτεινό πράσινο δένει υπέροχα με τα ρουστίκ λευκά ντουλάπια. Ακολουθούν μια "φορτωμένη" και μια πιο μίνιμαλ πρόταση διακόσμησης με πράσινα ντουλάπια.

Statement piece:

Το ψυγείο σε έντονο χρώμα διαμορφώνει την κουζίνα σε στυλ ρετρό και συνδυάζεται με πολλές αποχρώσεις. Αν δεν θέλετε να αλλάξετε ψυγείο μπορείτε να κάνετε το ίδιο με μια σειρά από τα ντουλάπια της κουζίνας με τον πάγκο ή με ένα εντυπωσιακό φωτιστικό.

Για να παραλάβετε το χρωματολόγιο της Fleetwood ειδικά για την διακόσμηση της κουζίνας, στείλτε email στο smirniopoulos@smirniopoulos.gr