Κάθε μέρα επιλέγουμε τα αγαπημένα μας χρώματα για την εμφάνισή μας ώστε να αισθανόμαστε όμορφα. Εξίσου σημαντικό όμως είναι να επιλέξουμε τα χρώματα που μας κάνουν χαρούμενους και για το σπίτι μας .

Η colour expert της Crown Paints, Kathryn Lloyd, μας μιλά για τη σημασία της επιλογής χρωμάτων στο χώρο μας ώστε να έχουμε ανεβασμένη διάθεση.

"Η ψυχική και η σωματική μας υγεία συνδέονται. Στην Crown Paints χρησιμοποιούμε ολιστικό σχεδιασμό για να δημιουργήσουμε χώρους που προάγουν την ψυχική και σωματική ευεξία. Ο καλός φωτισμός, τα καμπύλα σχήματα, οι υφές, τα φυτά, τα φυσικά υλικά και ο σωστός συνδυασμός αποχρώσεων δημιουργούν έναν ισορροπημένο χώρο για να τη χαλάρωση και την καταπολέμηση του στρες.

Το χρώμα μπορεί να μεταμορφώσει έναν χώρο. Οι τοίχοι και οι οροφές καταλαμβάνουν τη μεγαλύτερη επιφάνεια σε ένα δωμάτιο. Επομένως, η επιλογή του σωστού συνδυασμού χρωμάτων που ταιριάζει με το δωμάτιο και την προσωπικότητά μας είναι πολύ σημαντική.

Κάθε άτομο έχει μια μοναδική ανταπόκριση στο χρώμα. Μερικοί από εμάς έλκονται από πιο παλ, ήρεμα, χαλαρωτικά χρώματα, ενώ άλλοι προτιμούν ζεστές, γήινες αποχρώσεις. Το χρώμα προκαλεί συναισθηματική σύνδεση. Η υποδιέγερση από την έλλειψη του χρώματος σε ένα χώρο μπορεί να οδηγήσει σε ανησυχία και ευερεθιστότητα, ενώ το υπερβολικό χρώμα μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία και στρες. Άρα η ισορροπία είναι πραγματικά το κλειδί."

 

 

Δείτε παρακάτω μερικούς από τους χώρους που έχουν επιμεληθεί οι colour experts της Crown και πάρτε έμπνευση για τις αποχρώσεις που ταιριάζουν στο σπίτι σας και στη δική σας προσωπικότητα.

Μην ξεχνάτε να φροντίζετε ώστε να υπάρχει ισορροπία χρωμάτων στο χώρο σας. Ακόμα και το "λευκό" δωμάτιο που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα έχει διακοσμηθεί με ιδιαίτερη φροντίδα.