Ένα φωτεινό πράσινο το οποίο συμβολίζει τη σύνδεσή μας με τη φύση και την ανθρώπινη ανάγκη για αναζωογόνηση, αυτή είναι η επιλογή της Pantone για το χρώμα της χρονιάς 2017.

Το Greenery και γενικά οι συγγενικοί πράσινοι τόνοι έχουν την ιδιότητα να μεταφέρουν την κυρίαρχη απόχρωση της φύσης μέσα στο σπίτι (εικόνα 2).

Και επειδή συνήθως το μόνο πράσινο που βάζουμε στους εσωτερικούς χώρους είναι κάποιο φυτό σε γλάστρα, ήρθε μάλλον η ώρα να δώσουμε στο σπίτι μας φρεσκάδα και ενέργεια με την ιδανική απόχρωση.

 

Επιστροφή στη φύση με το GREENERY

Το Greenery είναι μια τολμηρή αλλά παράλληλα πολύ εντυπωσιακή επιλογή για τους τοίχους του σαλονιού ή της κρεβατοκάμαρας. Για να αναδειχθεί η απόχρωση του καλό είναι να το συνδυάσετε με αρκετές λευκές λεπτομέρειες.

 

Πως το διαχειριζόμαστε;

Το πράσινο μπορεί μέσα στη φύση να είναι ένα ουδέτερο χρώμα όμως για τους εσωτερικούς χώρους δεν ισχύει το ίδιο. Για αυτό το λόγο είναι ιδανικό για τo λεγόμενο statement piece στη διακόσμηση. Δηλαδή σε έναν ουδέτερο χώρο τοποθετήστε ένα πράσινο έπιπλο ή βάψτε έναν τοίχο πράσινο.

 

 

Με τι ταιριάζει τέλεια;

Η σχεδιάστρια και creative director Erika Firm μας προτείνει τους ιδανικούς συνδυασμούς με το Greenery για ό,τι είδους διακόσμηση θέλουμε (αριστερά). Δείτε επίσης τις δικές μας προτάσεις (δεξία).

Tip:

Για να βάψετε ξύλο, μέταλλο, γυαλί, ύφασμα ή χαρτόνι μπορείτε να χρησιμοποίησετε μερικές από τις αποχρώσεις των αγαπημένων μας Acualux. Ιδανικά μπορείτε να διαλέξετε τα πράσινα 864 και 858 και να τα συνδυάσετε με τους πιο σκούρες αποχρώσεις. Στο χρωματολόγιο των Acualux θα βρείτε επίσης  ροζ, φούξια, πορτοκαλί και γαλάζιους τόνους που συνοδεύεουν υπέροχα το κλασικό πράσινο.

 

Green & Chalk Paint

Μπορεί στις παλέτες του Chalk paint να κυριαρχούν οι παλ αποχρώσεις όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το χρώμα κιμωλίας δεν έχει τέλεια εφαρμογή και με πιο έντονες αποχρώσεις όπως το πράσινο. Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες για ανανέωση επίπλων σε πράσινες αποχρώσεις.

Μην ξεχνάτε πως με το CHALK PAINT της Polyvine μπορείτε να δημιουργήσετε χρώμα κιμωλίας σε όποια απόχρωση θέλετε. Περιηγηθείτε στις χρωματικές παλέτες της ΤΙΤΑΝ και της FLEETWOOD ή συμβουλευτείτε τους ειδικούς στα χρωματοπωλεία μας για να επιλέξετε από κοντά το αγαπημένο σας πράσινο.

 

Decor Trends

Το πράσινο συνοδεύει υπέροχα το jungle trend που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα στη διακόσμηση του σπιτιού.

 

Πράσινο & Τσάι Μάτσα!

Ακόμα κάτι πράσινο που γίνεται trend: Το πράσινο τσάι Matcha τον τελευταίο καιρό έχει γίνει διάσημο για τα θρεπτικά του συστατικά. Πράσινο και Σοκολατί: Ένας αρμονικός συνδυασμός για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

 

Συνδυάστε το με ξύλο!

Επειδή το πράσινο είναι το χρώμα της φύσης δεν θα μπορούσε να μην ταιριάζει τέλεια με το απόλυτο φυσικό υλικό: το ξύλο. Συνδυάστε λοιπόν το Greenery ή παρόμοιους τόνους με όποιο ξύλο επιθυμείτε, ανοιχτόχρωμο ή σκούρο, σε οποιονδήποτε χώρο του σπιτιού: στην κουζίνα, στο μπάνιο, στο σαλόνι κλπ.