Το μαύρο χρώμα στη διακόσμηση είναι τάση. Είναι το νέο αγαπημένο neutral χρώμα των interior designers και μπορεί να συνδυαστεί άψογα με οποιοδήποτε στυλ διακόσμησης: κλασικό, nordic, μοντέρνο, rustic.

Όπως το λευκό έτσι και το μαύρο είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο χρώμα - απαραίτητο χαρακτηριστικό για τις ουδέτερες αποχρώσεις και για αυτόν ακριβώς το λόγο μπορεί να αναδείξει κάθε χώρο όπως και αν είναι διακοσμημένος.

Ο μύθος για το μαύρο

Βέβαια παλιότερα υπήρχε η αίσθηση ότι το μαύρο χρώμα μικραίνει το χώρο. Όμως αυτός είναι ένας μύθος καθώς οι διακοσμητές τονίζουν ότι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο:

Οι μαύρες και σκούρες αποχρώσεις δίνουν την αίσθηση ότι το δωμάτιο φαίνεται μεγαλύτερο, ιδιαίτερα όταν εφαρμόζονται σε όλο τον χώρο, καθώς "χάνονται" οι γωνίες με αποτέλεσμα οι τοίχοι να "μεγαλώνουν"! Για αυτόν τον λογο το μαύρο χρώμα είναι ιδανικό και για μικρούς χώρους όπως το χωλ, ο διάδρομος, το μπάνιο κλπ.

Αλλά και σε μεγάλους χώρους όπως στο living room, στην τραπεζαρία, στην κρεβατοκάμαρα, το μαύρο χρώμα κάνει τη διαφορά όπως και αν το εφαρμόσουμε:

  • σε όλο το δωμάτιο
  • σε accent wall
  • ή και μόνο στο ταβάνι.

Ιδανικά "παντρέψτε" στο χώρο σας τις μαύρες αποχρώσεις με το λευκό - έναν από τους πιο αγαπημένους συνδυασμούς των διακοσμητών.

Black 'n white στο σαλόνι

 

 

Από την CROWN PAINTS επιλέγουμε ένα βαθύ black-grey, την απόχρωση REBEL ένα χρώμα κατάλληλο για εκλεπτυσμένη διακόσμηση, με superior matt φινίρισμα.

Μαύρο στο χωλ και στους διαδρόμους:

Εκπλήξτε όποιον μπαίνει στο σπίτι σας ή στο γραφείο σας με έναν εντυπωσιακό διάδρομο βαμμένο μαύρο.

  • Δείτε ΕΔΩ πως μπορείτε και εσείς να βάψετε εύκολα και σωστά με μαύρο χρώμα έναν τοίχο του δωματίου με τη βοήθεια της χαρτοταινίας Frogtape.

Τολμήστε με μαύρο χρώμα και στην κρεβατοκάμαρα

Το μαύρο στην κουζίνα

Μαύρο στο ταβάνι!

Και άλλες προτάσεις με μαύρο χρώμα στη διακόσμηση:

Συνδυάστε την αγαπημένη σας σκούρα γκρι ή μαύρη απόχρωση με το πιο ανθεκτικό χρώμα για τους τοίχους: το CLEAN EXTREME της CROWN PAINTS