Χαιρόμαστε πολύ κάθε φορά που ένα μπάνιο γίνεται αγνώριστο χάρη στα προϊόντα ανακαίνισης της ΤΙΤΑΝ!

Αυτή τη φορά η Λαμπρούκα, μια DIYer με πολύ μεράκι και αγάπη για τις αλλαγές στο σπίτι, μεταμόρφωσε με οικονομικό και εύκολο τρόπο το μπάνιο, βάφοντας τα πλακάκια του τοίχου. 

Χρειάστηκε μόνο το χρώμα για πλακάκια Azulejos, ένα πινέλο και ένα ρολό! 

Οπως πολύς κόσμος έτσι και η Λαμπρούκα ήθελε να απαλλαγεί από τα παλιομόδιτικα πλακάκια στο σπίτι που νοικιάζει και αναρωτιόταν αν μπορεί να βρει στην αγορά το κατάλληλο προϊόν που να μπορεί να τα βάψει, καθώς το κόστος για την αλλαγή τους ήταν απαγορευτικό: 

Υπήρχε άραγε αυτό το υλικό που να γίνεται ένα με το πλακάκι και να έχει διάρκεια? Μιλάμε για ένα δύσκολο κομμάτι του σπιτιού και η εγγύηση της ποιότητας και του αποτελέσματος είναι τα βασικά ζητούμενα. Με μεγάλη χαρά θα σας πω και φυσικά θα σας δείξω με κάθε λεπτομέρεια, ότι το προϊόν αυτό υπάρχει! Το βάψιμο σε πλακάκια έγινε με απόλυτη επιτυχία και η ανανέωση μπάνιου που θα σας δείξω ξεπερνάει ακόμα και τις προσδοκίες του ιδιοκτήτη του!

Λαμπρούκα

Μόνο λοιπόν με το Azulejos ξεκίνησε το βάψιμο στα πλακάκια πολύ μεθοδικά.

Αν θέλετε και εσείς να κάνετε το μπάνιο σας έναν όμορφο χώρο αλλάζοντας απλώς δύο πράγματα: χρώμα στα πλακάκια και νέο καθρέφτη, διαβάστε παρακάτω τη διαδικασία που ακολούθησε η Λαμπρούκα και δείτε το εντυπωσιακό ΠΡΙΝ και το ΜΕΤΑ

Πως έβαψα τα πλακάκια του μπάνιου, προετοιμασία και χρόνος αναμονής

  • Αρχικά άδειασα όλο το μπάνιο από οτιδήποτε υπήρχε μέσα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσετε να δουλέψετε με την άνεση σας.
     
  • Επίσης σημαντικό και απαραίτητο πριν το βάψιμο σε πλακάκια του μπάνιου ή της κουζίνας είναι ένας καλός καθαρισμός των πλακιδίων. Η εταιρία Σμυρνιόπουλος διαθέτει ένα καθαριστικό σκουριάς πολλαπλών χρήσεων το οποίο καθαρίζει την σκουριά, τα άλατα και τις λιπαρές ουσίες από τα πλακάκια.

 

 

  • Το χρώμα χρησιμοποιείται απευθείας από το κουτί και δεν θέλει αραίωμα με νερό ή άλλη ουσία. Ξεκίνησα βάφοντας τους αρμούς με το λεπτό πινέλο. Η διαδικασία είναι εύκολη και το πινέλο γλιστράει πάνω στα πλακάκια.
     
  • Αφού τελείωσα με τους αρμούς ακολούθησε το βάψιμο με το ρολό. Έριχνα λίγο λίγο το χρώμα σε ένα σκαφάκι και από εκεί με το ρολό ξεκίνησα το βάψιμο. Τελείωσα με το πρώτο χέρι και περίμενα μια μέρα να στεγνώσει καλά. Στεγνώνει γρήγορα όμως ήθελα να είμαι σίγουρη πριν περάσω στο δεύτερο χέρι. Έκανα την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές. Πέρασα δηλαδή τρία χέρια βάψιμο, πρώτα τους αρμούς και μετά με το ρολό και άφηνα μια μέρα να στεγνώσει το προηγούμενο χέρι.

  • Το μπάνιο μπήκε σε λειτουργία από την επόμενη κιόλας μέρα, μετά από το τελευταίο χέρι βαψίματος.
     
  • Έχουν περάσει ήδη δύο εβδομάδες χρήσης του και δεν έχει υπάρξει κανένα πρόβλημα. Ίσα ίσα που όποιος μπαίνει τώρα σε αυτό αναρωτιέται αν βρίσκεται στο σωστό σπίτι! Το πριν και το μετά στις φωτογραφίες είναι νομίζω η καθαρή απόδειξη ότι αυτή η ανανέωση είναι το λιγότερο που μπορώ να πω εντυπωσιακή!

 

ΤΙP ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΜΠΡΟΥΚΑ: 

  • Ειδικά για μικρά μπάνια διαλέξτε ανοιχτές αποχρώσεις ή ένα καθαρό λευκό σαν αυτό που διάλεξα κι εγώ. Μπορείτε να κάνετε και συνδυασμούς χρωμάτων αν θέλετε. Για παράδειγμα να βάψετε λευκό χρώμα από κάτω μέχρι το ύψος του καθρέφτη και από εκεί και πάνω με ένα πιο σκούρο χρώμα για να δώσετε αν θέλετε ένταση στο μπάνιο σας.